„47 000 karių. 364 tankai.“ Įsiveržė 9 km į gylį. Liko dar 60 km  (1)

V. Putino kariuomenės laukia iššūkiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija pranešė V. Putinui apie visišką Avdijivkos užėmimą.

Tačiau per keturis mėnesius trukusias kovas Avdijivkos kryptimi Rusijos pajėgoms pavyko pasistūmėti 9 kilometrų gyliu. Ir tai buvo padaryta 47 000 karių, 364 tankų, 248 artilerijos sistemų ir 748 šarvuotųjų mašinų nuostolių kaina. Be to, rusams nepavyko įgyvendinti ir pirminio plano – visiškai apsupti miestą ir Ukrainos pajėgas, teigia Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Vienas iš Z-tinklaraštininkų pripažino, kad mūšiuose dėl Avdijivkos Ukrainos pajėgos patyrė daug mažesnius nuostolius. Be to, ukrainiečių gynėjams pavyko organizuotai pasitraukti į iš anksto paruoštas pozicijas.

ISW analitikai primena, kad per keturis mėnesius trukusias kovas dėl Avdijivkos rusams pavyko pasistūmėti tik 9 kilometrus į gylį, o iki Donecko srities sienos liko dar 60 kilometrų.

Rusijos pajėgoms reikėtų vykdyti didelio masto ir kompetentingus kryžminius manevrus, kad greičiau nei per kelerius metus pasiektų regiono sienas, o norint pasiekti Slaviansko-Kramatorsko sritį Donecko srities šiaurėje, joms tektų eiti dar toliau ir per labiau įtvirtintą teritoriją.

 

Okupantai neįrodė, kad yra pajėgūs vykdyti tokius manevrus nei prie Avdijivkos, nei bet kuriame kitame fronto ruože. Rusijos puolamosios pastangos užimti Kupjanską gali išstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas į kairįjį Oskolio upės krantą, tačiau rusai jau kelis mėnesius smūgiuoja į vienas ar kitas Ukrainos gynėjų gynybines pozicijas šiame rajone. Visuotinių laimėjimų mūšiuose Zaporižios kryptimi, kaip teigia ISW analitikai, rusams pasiekti nepavyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(266)
(34)
(232)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: