„60 km nuo fronto linijos. Jų šimtai.“ Reaktyvinis ginklas iš JK. Pradėjo bombarduoti Rusijos kariuomenę (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo bombarduoti Rusijos kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai įsitikinę, kad Ukraina iš Didžiosios Britanijos gavo naujų reaktyvinių bepiločių orlaivių kamikadzių partiją.

Donecko srityje rastos į britų bepiločius orlaivius „Banshee Jet 80“ panašaus atakos bepiločio orlaivio liekanos. Ši žinia buvo paviešinta internete.

Vasario 19 d. rusai paskelbė tariamai perimto drono nuotrauką Donecko srities Novoazovsko rajone, kurio ribos yra už 60 km nuo fronto linijos.

Nukritęs reaktyvinis dronas, panašus į britų „Banshee Jet 80“, patyrė tik nedidelių pažeidimų.

Vaizdo įrašo autoriai tvirtina, kad dronas turėjo 7 kg kovinę galvutę. Ji tikriausiai buvo orlaivio nosies dalies elementas ir buvo atskirta nuo kitų vaizdo įraše matomų nuolaužų.

Vaizdo įraše taip pat matyti, kad ant drono sparnų yra užrašas anglų kalba „NO HAND“, kuris reiškia „neliesti rankomis“.

Bepiločio orlaivio išvaizda koreliuoja su praėjusių metų Jungtinės Karalystės pareiškimais apie tolimojo nuotolio smogiamųjų bepiločių orlaivių perdavimą Ukrainai. Tuo metu drono tipas ir pavadinimas nebuvo įvardyti.

 

Britų pusė pažymėjo, kad „šimtai naujų tolimojo nuotolio atakos dronų, kurių veikimo nuotolis viršija 200 kilometrų“, turėtų būti atgabenti per kelis mėnesius.

Originalus „Banshee Jet 80“ buvo sukurtas kaip smogiamasis dronas, skirtas Jungtinės Karalystės karališkajam kariniam jūrų laivynui. Jame įrengti du reaktyviniai varikliai, kurių kiekvieno trauka atitinka 45 kg. Bendra 90 kg trauka suteikia dronui iki 200 m/s (720 km/h) greitį. „Banshee“ skrydžio trukmė – 45 minutės. Jis gali pasiekti daugiau kaip 100 km nuotolį ir didžiausią 9144 m aukštį. Orlaivyje taip pat įdiegtos skaitmeninės telemetrijos sistemos ir autonominė navigacija pagal maršruto taškus, užtikrinančios sekimo ir telemetrijos galimybes. Be to, dėl integruoto radijo aukščiamačio dronas gali užtikrinti kontroliuojamą skrydį jūroje ne mažesniame kaip 5 metrų aukštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(333)
(10)
(323)

Komentarai ()