„Neliko jokių šansų. Rusija planuoja atverti naują frontą.“ Skelbiamas Europos puolimas  ()

Kremlius artimiausiu metu gali atidaryti naują frontą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė šiuo metu neturi jėgų pasiekti lūžio Ukrainos fronte, todėl Kremlius ketina pasiekti Kyjivo kapituliaciją kitomis priemonėmis.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje perspėjo žinomas Rusijos politikos analitikas Valerijus Solovėjus.

„Ar (Rusijos kariuomenės įvykdytas Avdijivkos užėmimas – red.) reiškia strateginį lūžį? Ne, nereiškia... Be to, kadangi Ukraina jau perėjo prie strateginės gynybos, spaudimas, kurį padidins Rusijos ginkluotosios pajėgos (o jos ketina jį didinti), suduš prieš Ukrainos gynybą. Avdijivkos užėmimo kaina pasirodė esanti per didelė. Rusija neturi jokių šansų mūšio lauke Ukrainoje pasiekti strateginį proveržį“, – sakė Solovėjus.

Jis patikino, kad Rusijos karinė vadovybė jau kuria hibridinės agresijos prieš vieną Europos šalį planą. Šiuo puolimu Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas esą ketina šantažuoti Vakarus ir priversti juos atsisakyti paramos Ukrainai.

„Tai planas atidaryti naują frontą Europoje... Labai svarbu pabrėžti, kad kalbame apie hibridinį frontą, tai nėra klasikinė karinė operacija. Kada jis bus atidarytas? Rusijos vadovybė svarsto galimybę atidaryti šį frontą, t. y. pradėti kelis hibridinius smūgius arba vieną masinį smūgį jau šią vasarą. Tikiuosi, kad taip neatsitiks“, – teigė Rusijos politologas.

 

Pažymėtina, kad apie Rusijos agresijos prieš vieną iš NATO šalių riziką pareiškė ir Izraelio kariuomenės karininkas Yigalas Levinas. Jo nuomone, Navalno likvidavimas ir Avdijivkos užgrobimas leido diktatoriui V. Putinui pasijusti triumfuojančiu ir padėties šeimininku, o tai gali baigtis hibridiniu puolimu prieš vieną iš Aljanso šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(26)
(-20)

Komentarai ()