„Sekanti bus Lenkija arba Vokietija.“ Netikėta žinia. Rusijos spec. pajėgos atakavo Estiją  ()

Estijoje demaskuota Rusijos šnipų grupuotė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos vidaus saugumo tarnyba (ISS) pranešė demaskavusi nusikalstamą grupuotę, kuri, pasak tyrėjų, veikė Rusijos naudai.

Duomenis vasario 20 d. paskelbė vietos leidinys ERR.

ISS nustatė asmenis, kurie 2023 m. gruodį užpuolė šalies vidaus reikalų ministro Laurio Läänemetso ir žurnalisto Andrejaus Šumakovo automobilius. Iš viso byloje dalyvauja 10 asmenų, iš kurių šeši jau suimti.

„ISS mano, kad jie veikė vykdydami Rusijos žvalgybos tarnybų nurodymus... Hibridinės operacijos tikslas buvo pasėti baimę ir sukelti įtampą Estijos visuomenėje... Turimi įrodymai rodo, kad įtariamieji atliko įvairius vaidmenis vykdydami Rusijos žvalgybos tarnybų nurodymus“, – rašoma straipsnyje.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3625

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Įtariama, kad grupė užsiėmė šnipinėjimu, taip pat tiesiogiai dalyvavo provokacijose. Jie ne tik daužė iš Maskvos nurodytų asmenų automobilių langus, bet ir vykdė išpuolius prieš paminklus.

Byla vis dar įslaptinta. Žinoma tik tiek, kad kaltinamieji įtariami padarę veiksmus, nukreiptus prieš Estijos saugumą. Tarp sulaikytųjų yra ir Estijos, ir Rusijos piliečių. Dauguma jų turi teistumą. Jie buvo užverbuoti per socialinius tinklus.

 

Suomijos tarptautinių reikalų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas Edwardas Hunteris Christie savo socialinio tinklo „X“ paskyroje perspėjo: „Jei Rusijos specialiosios tarnybos gali įkalbėti kelis nusikaltėlius idiotus įvykdyti vandalizmo ir bauginimo aktus, kaip nutiko Estijoje, jos taip pat gali vykdyti operacijas Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje ar JAV.“

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(169)
(22)
(147)

Komentarai ()

Susijusios žymos: