Rusų laivams galas! Švediškas sprendimas  ()

„Defense Express“ teigimu, povandeniniai ginklai reiškia mažo dydžio torpedas, kurios gali smogti ne tik laivams, bet ir povandeniniams laivams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedija paskelbė iki šiol didžiausią karinės pagalbos paketą Ukrainai, kurio vertė siekia 7,1 mlrd. Švedijos kronų (630 mln. eurų). Visų pirma, kalbama apie povandeninius ginklus.

Karo ekspertas ir „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas laidoje „Espresso“ pasakojo, kokių įdomių dalykų sulauks Ukraina.

„Ginklų sąraše yra labai įdomus ginklas, kuris jau perkeliamas į Ukrainą iš atsargų ir vadinasi „povandeniniai ginklai“. Kas tiksliai turima galvoje, konkrečiai nepasakyta. Tačiau čia yra tik du variantai. Pirmasis, žinoma, yra minos, o antrasis – torpedos“, – siūlo Katkovas.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4370 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Ekspertas priminė, kad Švedijos įmonė „Saab“ gamina mažo dydžio torpedas „Torped 47“, dar žinomas kaip SLWT (Saab's Lightweight Torpedo).

Ši torpeda sveria apie 330 kg, o nuotolis – 20 km. Įrengti pasyvūs ir aktyvūs jutikliai, leidžiantys pataikyti į laivus ir povandeninius laivus iki 300 metrų gylyje.

 

„Norint ją paleisti, nereikia specializuotų torpedų vamzdžių. Tokių mažų torpedų pridėjimas prie karinio jūrų laivyno antvandeninių dronų paverčia juos įdomiu tolimojo nuotolio ginklu, leidžiančiu medžioti laivus ir povandeninius laivus“, – pridūrė Katkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(327)
(9)
(318)

Komentarai ()