Lenkijoje keliamos SSRS vėliavos. Prašoma pulti Lenkiją ir Briuselį. Beprotiški įvykiai  (7)

Ukrainos sieną blokuojantys lenkų ūkininkai protestavo su Sovietų Sąjungos vėliavomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusiškojo pasaulio“ mėgėjai tikriausiai yra už Ukrainos sienos blokadą. Kai kurie šio protesto dalyviai nustojo slapstytis ir išėjo su SSRS vėliavomis, taip pat su drąsiais prorusiškais šūkiais.

Į tai dėmesį atkreipė Lenkijos žiniasklaida.

Didelio masto proteste dalyvavo kolona, ​​vadovaujama traktoriaus su raudona Sovietų Sąjungos vėliava ir didžiuliu plakatu: „Putinai, sutvarkyk reikalus Ukrainoje, Briuselyje ir mūsų valdžioje“. Šūkyje, matyt, kartojami prorusiški naratyvai ir grasinimai.

Vienai Lenkijos žurnalistei atkreipus dėmesį į skandalingą plakatą, organizatoriai neslėpė nuostabos dėl susidariusios situacijos. Jie pabrėžė, kad protesto akcijos dalyviai prisiima individualią atsakomybę už plakatų turinį.

Neoficialiais duomenimis, šį plakatą iškėlusiam asmeniui bus surašytas protokolas už totalitarinės valstybės santvarkos propagandą.

Situaciją pakomentavo Lenkijos vidaus reikalų ministerijos vadovas Marcinas Kerwinskis, patvirtinęs, kad bus imtasi priemonių prieš plakato autorių.

„Policija ir prokuratūra imasi veiksmų prieš plakato autorių. Tokiems nusikalstamiems veiksmams tolerancijos nebus“, – sakė ministras.

 

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centro duomenimis, dėl sienos blokados atsakinga Lenkijos monarchistų ir kraštutinių dešiniųjų partija „Laisvės ir Nepriklausomybės konfederacija“. Visų pirma jos narys ir transporto įmonės savininkas Rafalas Mekleris dalyvavo skandale dėl ant kelio išbarstytų ukrainietiškų grūdų. Ši politinė jėga neslepia savo prorusiškų nuotaikų, pasisako už santykių su Maskva gerinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(49)
(-41)

Komentarai (7)