„Nebeturės kur slėptis.“ Atkeliauja šimtai „SkyRanger R70“. Galingas pastiprinimas iš Kanados (Video)  ()

Kanada perduos Ukrainai 800 nepilotuojamų „SkyRanger R70“ dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galingas pastiprinimas iš Kanados. Okupantai nebeturės kur slėptis.

Kanados vyriausybė suteiks Ukrainai daugiau nei 800 „SkyRanger R70“ daugiafunkcinių nepilotuojamų oro sistemų, kaip dalį savo karinės pagalbos.

Tai pirmadienį, vasario 19 d., paskelbė Kanados gynybos ministras Billas Blairas.

Ukrainos kariuomenei nuo Rusijos agresijos apsiginti bus pristatyta daugiau nei 800 nepilotuojamų „SkyRanger R70“ sistemų, kurių bendra vertė – 95 mln. USD.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6821 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Dronų perdavimas finansuojamas iš 500 milijonų dolerių karinės pagalbos Ukrainai, apie kurią ministras pirmininkas Justinas Trudeau paskelbė per savo vizitą Kyjive 2023 metų birželį.

„SkyRanger R70“

„SkyRanger R70“ yra daugiafunkcė nepilotuojama oro sistema, kurią sukūrė „Teledyne FLIR“.

Tai kelių rotorių vertikalaus kilimo ir tūpimo dronas, galintis atlikti žvalgybos ir logistikos funkcijas. Jame sumontuota autonominė navigacijos sistema, kuri leidžia dronui veikti rankiniu arba autonominiu valdymu, neprisirišant prie palydovo signalų.

Gamintojas teigia, kad dronas gali automatiškai užfiksuoti taikinius iki 5 km atstumu ir vienu metu atpažinti iki 10 judančių objektų.

 

„SkyRanger R70“ dronai aprūpinti anglies pluošto ir magnio rėmu. Jie gali veikti iki 4500 metrų virš jūros lygio aukštyje ir atlaikyti nuolatinį 65 km/h vėją bei iki 90 km/h gūsius.

Jie gali gabenti iki 3,5 kg naudingąjį krovinį, todėl nepilotuojamą platformą galima naudoti ne tik žvalgybai, bet ir kaip krovinio pristatymo ar amunicijos numetimo priemonę.

Ukrainai siunčiamuose dronuose bus įrengtos kameros su šiluminio vaizdo kanalu, leidžiančiu aptikti šilumos kontrasto taikinius ir veikti tamsoje.

 

Tikriausiai tai reiškia „EO IR Mk II“ optines stotis su terminiais ir dienos šviesos kanalais.

Iš viso nuo 2022 metų vasario Kanada suteikė Ukrainai karinės pagalbos už daugiau nei 2,4 mlrd. USD. Tai apima „Leopard 2“ tankus, šarvuočius, prieštankinius ir šaulių ginklus, M777 haubicas ir amuniciją, dronus, žieminę aprangą ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(7)
(96)

Komentarai ()