Stulbinantis Ukrainos ginklų pramonės greitis. Fronte pasirodė Ukrainos vizitinė kortelė „Bohdana 4.0“ (Video)  ()

„Bohdana“ haubicos tarnybą pradėjo tik 2022 metais, bet jau yra ir ketvirtoji šio ginklo versija. Patobulinimai galbūt ir nedideli, bet tikrai reikšmingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašiai kaip „Krab“ Lenkijoje, ukrainietiška haubica „Bohdana“ turėjo tapti pirmąja 155 mm standarto artilerijos sistema šalyje. Netapo, nes nespėjo pirmoji prisijungti prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. „Bohdana“ oficialiai tarnybą pradėjo tik 2022 metais, nors bandymai buvo pradėti keliais metais anksčiau. „Bohdana“ debiutas mūšio lauke buvo įprasmintas Gyvačių salos išlaisvinimu. Pernai pranešta, kad „Bohdana“ pereina į serijinės gamybos stadiją, nors buvo aišku, kad labai greitai šie pabūklai nebus kepami. Ypač dėl to, kad ukrainiečių inžinieriai juos vis dar tobulino.

KrAZ bazė buvo pakeista čekiška „Tatra“ 8x8 platforma. Ji yra stabilesnė, todėl ukrainiečiai rado galimybę sumontuoti sunkesnę šarvuotą kabiną. Neseniai mūšio lauke pasirodė „Bohdana“ su pusiau automatine užtaisymo sistema, kuri buvo suplanuota ankstyvosiose „Bohdana“ programos stadijose.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Šie pokyčiai įgyvendinti palaipsniui, jau vykstant tai ribotai ir lėtai serijinei gamybai. Taigi, sakoma, kad tai – „Bohdana 4.0“:

 

Tiesa, kiti ekspertai suskaičiuoja tik tris šios savaeigės haubicos versijas. Štai, beje, kaip veikia „Bohdana“ užtaisymo mechanizmas, stipriai pagerinantis šaudymo greitį:

 

Įprastais sviediniais „Bohdana“ šaudo 30 km atstumu, bet sviediniai su raketiniais varikliais lekia ir 60 km. Labai svarbu tai, kad ukrainietiška haubica „Bohdana“ naudoja NATO standarto amuniciją – tą pačią, kuria šaudo ir M777, minėtas  „Krab“ ir kitos vakarietiškos 155 mm haubicos. „Bohdana“ mielai paleidžia ir itin tikslų valdomą sviedinį „Excalibur“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()