„Jie pasiruošė. Bus perversmas 2025 m.“ Ką skelbia Lukašenka  ()

Lukašenka gyvena baimėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Likus kelioms dienoms iki rinkimų Aliaksandras Lukašenka surengė „išplėstinį pasitarimą dėl saugumo“, kuriame gąsdino visuomenę trečiojo pasaulinio karo vizijomis ir kaltino opoziciją bendradarbiavimu su Vakarais, praneša Lenkijos portalas Kresy24.pl, remdamasis Charter97.org.

„Jie vėl bandys mus sukrėsti. Tai akivaizdu. Schema nepasikeis. Tačiau turėtume būti pasirengę tam, kad atsiras naujų paskatų destabilizuoti visuomenę“, – kalbėjo Aliaksandras Lukašenka auditorijoje susirinkusiems saugumo tarnybų pareigūnams.

Pasak jo, diktatūros priešininkai svarsto tris pagrindinius scenarijus.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4374 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Pirmasis iš jų yra labiausiai pageidautinas. Tai – surengti valstybės perversmą arba smurtinį valdžios užgrobimą tiesiogiai per rinkimų kampaniją“, – sakė diktatorius, kurį citavo vyriausybinė naujienų agentūra Belta.by.

Antrasis yra pats svarbiausias. Dabartinės rinkimų kampanijos panaudojimas kaip bandymų poligono ir pasiruošimo perversmui per prezidento rinkimus 2025 m. Būtent šiam siužetui bus mestos visos pagrindinės pajėgos ir ištekliai, bus pradėtas naujų visuomenės virimo taškų, galinčių sukelti naują protestų bangą, paieškos procesas“, – savo nuogąstavimus išsakė Lukašenka.

„Kaip jau sakiau, mus labai atidžiai stebi, ir ten jie tiesiog laukia, kol valdžia padarys klaidą, kad galėtų ją kuo labiau išnaudoti savo tikslams“, – sakė diktatorius.

 

Trečiasis atsarginis scenarijus – tai ilgas žaidimas, kuriame plačiai naudojamos minkštosios galios priemonės, jei pirmieji du scenarijai nepavyktų. Tiesą sakant, šis žaidimas nenutrūko nuo tada, kai yra suvereni Baltarusija“, – taip Lukašenka kalbėjo apie savo nuvertimo scenarijus.

2024 m. vasario 25 d. Baltarusijoje vyks rinkimai, per kuriuos bus renkami Baltarusijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos Atstovų rūmų (žemieji parlamento rūmai) ir vietos tarybų deputatai. Rinkimai į aukštesniuosius parlamento rūmus – Respublikos Tarybą – numatyti 2024 m. balandžio 4 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(14)
(-11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: