„Rusams šokas.“ Kremlius skambina pavojaus varpais. Ką padarė ukrainiečiai  ()

Maskva tvirtina, kad Ukraina apnuodijo okupuotos Luhansko srities vadovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusams šokas. Kremlius skambina pavojaus varpais. Rusijos gynybos ministerija apkaltino Kyjivą bandymu nunuodyti Kremliaus remiamą Luhansko srities vadovą Leonidą Pasečniką.

„Pasečnikas 2023 m. gruodžio 5 d. buvo smarkiai apsinuodijęs fenoliniais junginiais“, – sakė Rusijos gynybos ministerijos Radiacinės, cheminės ir biologinės apsaugos pajėgų vadovas Igoris Kirillovas.

Fenolis yra cheminis junginys, naudojamas įvairiuose pramoniniuose procesuose, pvz., plastikų, vaistų ir dezinfekavimo priemonių gamyboje, ir didelės koncentracijos gali būti toksiškas.

Visgi, gruodžio 11 d., praėjus mažiau nei savaitei po tariamo apnuodijimo, Pasečnikas buvo parodytas spaudos konferencijoje Maskvoje ir atrodė sveikas.

Dešimtys aukšto rango Rusijos invazijos į Ukrainą rėmėjų ir Maskvoje dirbančių pareigūnų buvo nukentėję per bandymus apnuodyti, sušaudyti ir susprogdinti automobilius nuo tada, kai prezidentas Vladimiras Putinas įsakė įsiveržti į Ukrainą 2022 m. vasario 24 d.

 

Kirilovas sakė, kad vyksta tyrimai dėl įtariamų kitų Kremliaus remiamų pareigūnų apnuodijimų okupuotose Ukrainos srityse.

Be Pasečniko, 2022 m. rugpjūčio mėn. apnuodijimo taikiniu jis įvardijo Vladimirą Saldo, kuris valdė okupuotas Pietų Ukrainos Chersono regiono teritorijas nuo 2022 m. balandžio mėn.

Luhansko ir Chersono regionai yra du iš keturių Ukrainos regionų, kuriuos Rusija teigia aneksavusi 2022 metų rudenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(5)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: