„Rusija žlugs.“ 5 000 000. Prasideda beprecedenčiai įvykiai  (18)

Darbo jėgos trūkumas ekonomikoje siekia 5 mln. žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija yra sunkioje ekonominėje situacijoje dėl invazijos į Ukrainą pasekmių, jos ekonomika neišgyvens, nepaisant karo baigties. „Rusija žlugs“ teigia „Business Insider“ savo straipsnyje.

Taip, iš tiesų, Rusija 2023 metais parodė 5,5% BVP augimą, bet infliacija siekė 7,4%, primena ekonomistas Renaud Foucart.

Šis reiškinys paaiškinamas tuo, kad prasidėjo beprecedenčiai įvykiai: į karo sektorių investuojamos beprecedentės pinigų sumos, ginklai, mokėjimai, karinės technikos judėjimas, paskolos, tai yra, kas iš esmės yra išlaidos, o ne pajamos. Šiais metais Rusijos Federacija planuoja karo išlaidas padidinti iki 36,6 trilijonų rublių, o tai yra 386 mlrd. dolerių.

Tuo pačiu metu darbo jėgos trūkumas ekonomikoje siekia 5 mln. žmonių.

„Maskva kenčia nuo didelio darbo jėgos trūkumo, nes jauni specialistai bėga iš šalies arba yra išsiunčiami į karą“, – rašoma straipsnyje.

 

Tuo tarpu tiesioginės investicijos į šalį žlugo ir, remiantis Rusijos centrinio banko duomenimis, per pirmuosius tris 2023 metų ketvirčius sumažėjo apie 8,7 mlrd. dolerių.

Vakarų šalys vengia prekybos su Rusijos Federacija, ir tai, anot ekonomistų, gali rimtai pakenkti ilgalaikiam Rusijos ekonomikos augimui.

Vienintelis išsigelbėjimas Rusijos ekonomikai – tapti Kinijos vasalu, pabrėžiama leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(192)
(6)
(186)

Komentarai (18)