Smūgis Kremliui. 1 600 000 000. Šalis „išmeta“ rusiškus MiG-29. Skelbiama, ką pasirinko  ()

Kartu teigiama, kad užsakymo apimtis gali siekti net 60 lėktuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžanas su Pakistanu pasirašė 1,6 mlrd. dolerių vertės sutartį dėl nenustatyto skaičiaus kovinių lėktuvų JF-17 pirkimo. Baku nori, kad tokie lėktuvai pakeistų esamus MiG-29 ir visiškai atnaujintų savo kovinių orlaivių parką.

Jei toks susitarimas bus įgyvendintas, tai bus didžiausias ginklų eksportas iš Pakistano. Taip rašo Azerbaidžano „Turan“ portalas, remdamasis Pakistano leidinio „Air Operation Syndicate“ duomenimis.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3618

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Straipsnio autoriai pažymi, kad sutartyje taip pat numatytas orlaivių ginklų tiekimas JF-17 ir atitinkamas personalo mokymas. Atrodo, kad pagal savo charakteristikas šie Pakistano lėktuvai lenkia MiG-29 ir Su-25 ir gali efektyviai atremti priešlėktuvines raketų sistemas S-300.

Tuo pačiu metu straipsnio autoriai remiasi tuo, kad JF-17 kaina, remiantis duomenimis iš atvirų šaltinių, yra nuo 25 milijonų dolerių, ir, remdamiesi paprastu skaičiavimu, jie daro išvadą, kad Azerbaidžanas gali nusipirkti iki 60 tokio tipo lėktuvų iš Pakistano.

 

„Military Balance 2023“ vadove nurodyta, kad Azerbaidžanas iš viso disponuoja 52 orlaiviais:

  • 33 atakos lėktuvai Su-25 ir 5 koviniai treniruokliai Su-25UB,
  • 11 naikintuvai MiG-29 ir 3 koviniai treniruokliai MiG-29UB.

2023 m. liepos mėn., buvo pranešta, kad Irakas taip pat sudarė 1,1 mlrd. USD vertės sutartį su Pakistanu dėl neskelbiamo skaičiaus JF-17 įsigijimo. Tuo pačiu metu numatomas pristatymo laikas nebuvo atskleistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(5)
(111)

Komentarai ()