9 000 000 000 $ tankams. Europoje gimsta nauja „šarvuočių supergalia“  ()

„Leopard 2A8“ yra visiškai pritaikytas šiuolaikiniam mūšio laukui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europoje gimsta nauja „šarvuočių supergalia“. Italijos parlamento Gynybos komitetas patvirtino 132 tankų „Leopard 2A8“ ir 140 pagalbinių transporto priemonių, paremtų jo važiuokle, įsigijimo projektui už daugiau nei 9 mlrd. USD.

Vokietijos portalo „Hartpunkt“ žiniomis, susitarimas apima platų Italijos pramonės dalyvavimą, o „Leonardo“ yra oficialus rangovas.

Sutarties įgyvendinimo programa numato du etapus, iš kurių pirmasis prasidės šiais metais ir baigsis iki 2026 m. Tai apims gamybos linijos Specijos mieste statybą kartu su ikiserijine tankų gamyba ir jų sertifikavimu. Antrasis etapas, savo ruožtu, apima 2027-2037 metus ir būtent per šį laikotarpį turi būti pagaminti 132 tankai ir 140 pagalbinių mašinų.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Itališkas „Leopard 2A8“ tanko variantas skirsis nuo kitų. Tankas naudos „Leonardo“ koncerno sukurtą ugnies valdymo sistemą, be kita ko, naudojamą modernizuotuose C1 „Ariete“ tankuose ir ratinėje ugnies palaikymo mašinoje „Centauro II“.

„Leopard 2A8“ tankai yra Europos šarvuočių pasiekimų viršūnė. Nuo pirmtakų juos išskiria integracija su pažangia Izraelio „Rafael Trophy“ aktyviosios gynybos sistema, kuri naudojama ir naujausiuose amerikietiškuose M1A2 „Abrams“ tankų modeliuose.

 

„Rafael Trophy“ sistemą sudaro ant tanko bokštelio sumontuoti radarai ir priešraketiniai paleidimo įrenginiai, kurių užduotis yra fiziškai likviduoti atskriejančius objektus.

Integracija su „Rafael Trophy“ sistema yra itin svarbi, turint omenyje, kad dėl svorio apribojimų tankai turi stiprius priekinius šarvus, o šoniniai ir galiniai šarvai yra daug silpnesni. Prieštankiniai ginklininkai ir bepiločių orlaivių operatoriai dažnai bando išnaudoti šią silpnybę, kaip dažnai pastebima Ukrainoje.

 

Be to, „Leopard 2A8“ versijoje naudojama moderniausia optoelektronika, ryšio sistemos, o bokštelio lubos yra sustiprintos, kad būtų padidinta apsauga nuo kasetinių šaudmenų.

Visų šių patobulinimų dėka tankas „Leopard 2A8“ yra visiškai pritaikytas šiuolaikiniam mūšio laukui. Tanko turėtų pakakti keliems dešimtmečiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(3)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: