„Jie labai skuba. Meta į frontą viską, ką turi.“ Prasidėjo masyvus rusų puolimas. Kas vyksta  (1)

Rusai skuba pulti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų vasarį Rusijos ginkluotųjų pajėgų pasenusios technikos naudojimas mūšio lauke smarkiai išaugo, rašo Ukrainos karinis portalas „Defense Express“, praneša TVN24.pl. Jame teigiama, kad Rusija tokiu būdu stengiasi paspartinti puolimą. 

Pirmadienį leidinys „Defense Express“ priminė, kad praėjusio amžiaus septintajame ir aštuntajame dešimtmetyje pagamintų tankų T-62, skirtų tarnauti Rusijos kariuomenėje, tiekimas prasidėjo 2022 m. pabaigoje. Pirmieji T-54 ir T-55, kurių modeliai Rusijoje pradėti gaminti 1940-aisiais ir 1950-aisiais, fronte pasirodė 2023 m. vasarą. Jie labai skuba. Meta į frontą viską, ką turi. Šie tankai paprastai patekdavo į pagalbinių dalinių ginkluotę ir jų naudojimas buvo ribotas“, – teigiama portale.

Situacija pasikeitė po mūšių dėl Avdijivkos.

Remiantis Ukrainos karių, dalyvavusių paskutiniuose mūšiuose dėl miesto, pasakojimais, besiveržiančios rusų pajėgos buvo ginkluotos tankais T-62. Šios transporto priemonės nebuvo modernizuotos ir neturėjo saugos priemonių. Po Avdijivkos Rusijos kariai suintensyvino bandymus pulti Robotynės kaimą, kur aktyviai naudojo pasenusius tankus T-54 ir T-55, taip pat neturinčius modernizavimo požymių, išskyrus antidronines groteles (skydas virš tanko bokštelio – red.), kurios nepadėjo šioms transporto priemonėms išsigelbėti nuo ukrainiečių dronų, rašo „Defense Express“.

 

Akivaizdu, kad tankų T-62, T-55/54 skaičiaus padidėjimą fronto linijoje lėmė dideli Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai, nepakankami tankų gamybos tempai ginkluotės gamyklose ir laipsniškas Rusijos kariuomenės sukauptų atsargų išeikvojimas. Panašias problemas rusai turi ir su pėstininkų kovos mašinomis, tai rodo padidėjęs sovietinių šarvuočių MT-LB (sukonstruotų 1960-aisiais – red.) naudojimas fronte, pridūrė portalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(3)
(47)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: