„...gegužę teks planuoti gyvenimą kitoje šalyje.“ Ukrainiečiai ant savo valstybės praradimo slenksčio (Video)  (4)

„Gegužės mėnuo jau man neatrodo ukrainietiškas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Advokatas ir kariškis Masi Nayemas mano, kad ukrainiečiai dabar yra ant savo valstybės praradimo slenksčio. Atsakydamas į klausimą, ar verta į kariuomenės gretas telkti tik motyvuotus vyrus, jis teigė, kad verta „suaugti“ ir suprasti, su kokiomis grėsmėmis susiduria Ukraina.

„Šios grėsmės yra tokios realios, kad, gegužės mėnuo jau man neatrodo ukrainietiškas, jei tam tikri dalykai neįvyks dabar. Akivaizdu, kad gegužę teks planuoti gyvenimą kitoje šalyje, jei esi patriotas, nes negalėsi gyventi su „rusais“, – sakė jis interviu „Deutsche Welle“.

Komentuodamas naująjį mobilizacijos įstatymo projektą, Nayemas pažymėjo, kad šis dokumentas nėra teisingas, neatitinka Konstitucijos normų ir jį reikia tobulinti. Jo nuomone, problema yra spaudimas dėl jo priėmimo skubos.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3652 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

„Bet, mielieji, niekas nedraudė apie tai galvoti anksčiau – 2023 m. Buvo akivaizdu, kad vaikinai bus išsekę. Ar žinojote apie tai? Žinojote“, – pridūrė jis ir pažymėjo, kad mobilizuojant karius, tarp miestų ir kaimų egzistuoja nelygybė.

Nayemas siūlymus apriboti vengiančių karo teises pavadino „bandymu užgesinti ugnį“. Jis mano, kad tokios priemonės norimo efekto neduos, o tik padidins korupciją. „Esu įsitikinęs, kad taip yra dėl baimės mirti. Manau, kad tai daugiausia dėl to, kad jis (vengiantis karo) neturi tikrumo, nes valstybė to neužtikrina, kas bus su jo šeima, kai jis mirs, ir kas atsitiks su juo, jei bus sužeistas. Valstybėje apskritai nėra veteranų politikos“, – pridūrė jis.

 

Kartu jis pridūrė, kad niekina žmones, kurie sako, kad jiems nereikėtų kariauti, nes „jų to nemokė“. Jo taip pat buvo paklausta, ar 36 mėnesių tarnavimo laikas gali būti laikomas normaliu. Nayemas atsakė, kad tai įmanoma tik rotacijos sąlygomis, nes žmogus negali ištverti 36 mėnesių fronte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(204)
(45)
(159)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: