„Mes veiksim ten, kur būtina, kad su jais susidorotume“ – kuo baigėsi Rusijos milijardierių teismai Britanijoje  ()

Jevgenijus Švidleris Didžiojoje Britanijoje pralaimėjo bylą dėl sankcijų panaikinimo, o Sergejus Naumenko pralaimėjo apeliaciją dėl jo jachtos arešto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Evraz“ bendrasavininkis Jevgenijus Švidleris, milijardierius ir artimas Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus partneris, pralaimėjo apeliaciją dėl JK sankcijų, įvestų po Rusijos invazijos į Ukrainą. O Rusijos oligarchas Sergejus Naumenko taip pat pralaimėjo apeliacinį skundą dėl jo jachtos arešto, praneša „Bloomberg“.

Švidleris, apibūdinamas kaip Abramovičiaus dešinioji ranka, Didžiosios Britanijos apeliaciniame teisme pralaimėjo bandymą panaikinti turto įšaldymą.

Jis teigė susidūręs su rimtais sunkumais po to, kai Jungtinė Karalystė areštavo jo privačius lėktuvus. Švidleris taip pat atmetė prielaidą, kad jis buvo artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino patikėtinis.

[Vokietija] Už mažiausią kainą langų valymo robotas su APP - paskutiniai vienetai! (Video, „LIECTROUX WS-1080“)
3997 2

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Puiki kokybė

Išsamiau

Švidleris buvo pirmasis asmuo, patekęs į Didžiosios Britanijos sankcijų ir turto įšaldymo akiratį, nusprendęs jas apskųsti teismui. Švidleris tvirtino, kad jis jau daug metų nematė V. Putino, negalėjo jam daryti jokios įtakos ir jau seniai pardavė savo verslą Rusijoje.

Dar rugpjūčio mėnesį Švidleris nusprendė teisme apskųsti jam taikomas Didžiosios Britanijos sankcijas ir bylą pralaimėjo.

 

Kitas Rusijos oligarchas Sergejus Naumenko taip pat pralaimėjo apeliaciją dėl jo 50 mln. dolerių vertės superjachtos arešto Londone.

„Šiandienos teismo sprendimas dar kartą patvirtina mūsų sprendimą areštuoti superjachtą „Phi“. Prireikus ir toliau imsimės veiksmų, kad susidorotume su tais, kurie pelnosi iš Putino režimo ir neteisėto karo Ukrainoje“, - sakė Transporto departamento atstovas spaudai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(135)
(0)
(135)

Komentarai ()

Susijusios žymos: