„50 km atstumu. Jie keikiasi ir negali suprasti.“ Fronte pasirodė dar neregėtas objektas (Video)  (10)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 406-osios brigados artileristai fronto linijoje ore aptiko keistą pailgą objektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovotojai sugebėjo nufilmuoti NSO savo dronų kameromis, o vėliau vaizdo įrašą paskelbė internete.

Filmuotoje medžiagoje jie keikiasi ir negali suprasti, koks tai objektas ir kodėl jis nejuda, o tiesiog sklando ore.

Ekspertai teigia, kad tai gali būti koks nors laivas, buvęs iki 50 km atstumu nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių, praneša „Daily Mail“.

Vaizdo įrašą vasarį kovos zonoje nufilmavo 406-osios artilerijos brigados kariai. Tam jie panaudojo vieną iš savo žvalgybinių dronų.

Vaizdo įrašas buvo nufilmuotas naudojant terminio vaizdo kamerą. Vaizdo įraše matyti, kad NSO yra daug šiltesnis nei visi jį supantys objektai. Tačiau verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad drono valdymo ekrane buvo „klaidos pranešimas“.

Vienas iš drono operatorių buvo tikras, kad matė NSO, nes objektas labai ilgą laiką buvo nesvarumo būsenoje vienoje vietoje. Tuo pačiu metu vienas iš karių pasiūlo NSO taranuoti bepiločiu orlaiviu.

 

Šis objektas panašus į objektą, pastebėtą danguje virš Irako 2022 m. gegužę naudojant JAV oro pajėgų drono „Reaper“ terminio vaizdo kamerą. Tada žiniasklaida NSO pavadino „Bagdado fantomu“.

406-osios brigada naudoja dronus „Mavic 3T“. Kai buvo filmuojamas NSO, dronas buvo maždaug 152 metrų aukštyje.

Ekspertai teigia, kad NSO taip pat buvo tame pačiame aukštyje kaip ir dronas. Pažymėtina ir tai, kad vienas iš 406-osios brigados karių pareiškė, kad danguje esančio objekto terminio vaizdo kamerose nesimato.

Skeptikai ištyrė 20 sekundžių vaizdo įrašą iš kovos zonos ir priėjo prie išvados, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos danguje pamatė miražą, žinomą kaip Fata Morgana.

 

Fata Morgana – sudėtingas optinis reiškinys, susidedantis iš kelių miražų formų. Jis atsiranda dėl temperatūros inversijos. Esant Fatai Morganai, horizonte esantys objektai, pvz., salos, uolos, laivai, ledkalniai atrodo ilgesni ir pakilę virš žemės paviršiaus, lyg savotiškos „pasakų pilys“.

Esant ramiam, nevėjuotam orui, nejudinama šalto oro esančio palei žemę sandūra su aukščiau esančiu šiltu oru gali veikti kaip laužiantis spindulį lęšis. Dėl šio efekto matomas apverstas objekto vaizdas, virš kurio „kabo“ tiesiogiai matomas objektas.

Dažnai Fata Morgana pastebima ryte, kai po šaltos nakties ateina karšto oro srautas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(5)
(47)

Komentarai (10)