„Kam nepasitaiko.“ Šovė į savo pačių droną  ()

„Tai buvo vadovėlinis atvejis. Dronas buvo aiškiai klasifikuojamas kaip priešiškas...“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių fregata „Hessen“ vos nenumušė amerikietiško drono virš Raudonosios jūros. Incidentą pakomentavo Vokietijos karinio jūrų laivyno vadas.

Vokietijos karinio jūrų laivyno vadas Janas Christianas Kaackas padėkojo fregatos „Hessen“ įgulai už veiksmus Raudonojoje jūroje. Viceadmirolas taip pat gynė karius nuo kritikos po to, kai jie šaudė į iš pradžių neatpažintą JAV droną.

„Tai buvo vadovėlinis atvejis. Dronas buvo aiškiai klasifikuojamas kaip priešiškas. Aš, būdamas vadas, būčiau elgęsis lygiai taip pat“, – naujienų agentūrai „dpa“ sakė J. Ch. Kaackas.

[Vokietija] Už mažiausią kainą langų valymo robotas su APP - paskutiniai vienetai! (Video, „LIECTROUX WS-1080“)
4013 2

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Puiki kokybė

Išsamiau

Ši fregata, skirta apsaugoti komercinius laivus regione, antradienio vakarą pirmą kartą atmušė Jemeno husių sukilėlių ataką. Laivas sunaikino du dronus. Šis dalinys priklauso ES karinei misijai „Aspides“, kurioje dalyvauja laivai iš Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Belgijos.

Tačiau dviejų bepiločių orlaivių numušimas nebuvo pirmasis „Hessen“ ginklų panaudojimas, ketvirtadienį pažymėjo savaitraštis „Spiegel“. Jau pirmadienį laivas apšaudė droną – šiuo atveju šaliai sąjungininkei priklausantį bepilotį orlaivį, tačiau nepataikė.

 

Kaip pranešė „Spiegel“, tai buvo amerikietiškas dronas MQ-9 „Reaper“. Bepilotis orlaivis, matyt, dideliu greičiu judėjo fregatos operacijų zonoje be tapatybės ženklų ir nepranešęs sąjungininkams. Sprendimas šaudyti turėjo būti priimtas laikantis nustatytų taisyklių ir pasitarus su vadovybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()