„3 per 10 sekundžių.“ Ukrainoje okupantus naikina britų monstras AS-90 (Video)  ()

AS-90, sukurtas devintajame dešimtmetyje, apėmė geriausius tuo metu turimus sprendimus ir pademonstravo savo galimybes daugelyje karinių konfliktų visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje okupantus naikina britų monstras AS-90.

JK artilerijos sistemų perdavimas Ukrainai suteikė ginkluotosioms pajėgoms ne tik kiekybinį, bet ir kokybinį pranašumą.

AS-90 britų kariuomenėje

AS-90, sukurtas devintajame dešimtmetyje, apėmė geriausius tuo metu turimus sprendimus ir pademonstravo savo galimybes daugelyje karinių konfliktų visame pasaulyje.

Iš viso pagal JK gynybos ministerijos planus buvo numatyta pagaminti 179 artilerijos sistemas, taip pat pradėti papildomą atsarginių dalių gamybą. JK kariuomenė oficialiai artilerijos sistemą gavo 1992 m. gegužę, o pirmoji gamybinė partija kariuomenei buvo išsiųsta 1992 m. pabaigoje. Pirmasis operatyvinis padalinys šiomis sistemomis buvo aprūpintas 1993 m.

Pagrindinė ginkluotė

AS-90 yra savaeigė haubica, kurią gamina Jungtinės Karalystės gynybos pramonė. Pagrindinis vartotojas yra britų armija.

[EU+Kuponai] „Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas! Mažiausios kainos istorijoje (Video)
3620 2

„Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-03-12

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

2 metų garantija

30-ies dienų pinigų grąžinimo garantija

1) „Kospet Tank T2“ - technologijos ką tik išbandytas modelis, tvirtas kaip tankas

2) „Kospet Tank M2“ - ypatingai dailus, karinio tvirtumo išmanusis laikrodis

Išsamiau

AS-90 sumontuotas 155 mm kalibro ginklo vamzdis, kuris gali šaudyti su įprastine amunicija 24,7 km atstumu, o su didesniu ilgiu – iki 30 km.

Artilerijos sistema gali iššauti tris šūvius per mažiau nei 10 sekundžių.

Savaeigė artilerija turi elektros generatorių, kuris veikia nepriklausomai nuo pagrindinio variklio. Transporto priemonėje įrengta autonominė navigacijos ir taikymo sistema.

Perėjimas iš išvestinės pozicijos į kovinę poziciją trunka mažiau nei minutę. Haubicos techninės priežiūros komanda gali likti kabinos viduje, o vamzdį galima įjungti ir išjungti neišlipant iš kabinos.

AS-90 Ukrainoje

 

Apie AS-90 perdavimą Ukrainai buvo pranešta 2022 metų balandį, kai tuometinis JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pareiškė, kad jo šalis parūpins Ukrainai daugiau artilerijos ginklų, kai karas su Rusija įžengs į naują etapą.

Kartu jis paskelbė apie 45 000 artilerijos sviedinių perdavimą.

Iš viso Ukraina gavo 32 tokias artilerijos sistemas, iš kurių 20 veikė pilnu pajėgumu, o 12 haubicų perduota išardyti ir naudoti jų dalis.

Kadangi AS-90 aktyviai naudoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos, šiandien, remiantis „Oryxspioenkop“ svetainėje paskelbta informacija, keturios iš šių sistemų buvo sunaikintos, o trys – sugadintos, bet jas galima suremontuoti.

 

Palyginti su sovietinėmis haubicomis „Gvozdika“ ir „Akacija“, britų AS-90 turi visišką pranašumą tiek šaudymo tikslumu, tiek nuotoliu.

Dabar žinoma, kad bent vienas iš Ukrainos padalinių, naudojančių artilerijos sistemas AS-90, yra 3-ioji šturmo brigada, nes šios brigados artileristai neseniai buvo apmokyti JK. Šias sistemas taip pat naudoja 116-oji atskiroji mechanizuotoji brigada.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()