Katastrofa. Sprogo 16 Rusijos naikintuvų  (1)

Situaciją pakomentavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-01 Katastrofa. Sprogo 16 Rusijos naikintuvų  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 29 d. rytą Ukrainos ginkluotosios pajėgos „nutupdė“ 11-ąjį priešo lėktuvą. Šį kartą buvo atakuotas Su-34. Situaciją pakomentavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas, apie tai praneša „Ukraina 365“.

Kartu Ukrainos kariuomenės ginkluotosios pajėgos leido suprasti, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų lėktuvus pavyksta numušti ne tik fronto linijoje, bet ir didesniais atstumais. Po „lėktuvo katastrofų“ rusų pilotai nebesielgia taip įžūliai, kaip praėjusį mėnesį.

Kad priešas kuo tiksliau smogtų į numatytą taikinį, jis turi kuo arčiau priartėti prie nurodyto taško. Aviacinės bombos tai ne  sparnuotosios raketos, krisdamos iš viršaus jos praranda greitį. Jei priešas atskrenda pernelyg arti, tuomet atsitinka tai – Su orlaivio sunaikinimas.

Pasak Ihnato, atsiranda vis naujų priemonių, galinčių ne tik numušti priešo lėktuvus, bet ir daryti tai dideliais atstumais.

Tiesa, kovo 1 d. pasirodė duomenų, kad numušta jau ne 11, o 16 lėktuvų.

Vien vasarį Ukrainos ginkluotosios pajėgos vienu metu „įžemino“ 16 orlaivių. Net jei priešo pilotas, kaip jis pats mano, yra pakankamai saugiu atstumu nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos, tai vis tiek neapsaugo jo nuo sunaikinimo.

 

Ihnatas pripažino, kad raketų oro gynybos sistemoms stinga, nes nuo metų pradžios priešas Ukrainoje jau yra surengęs ne vieną ataką, naudodamas dronus-kamikadzes ir įvairių tipų raketas.

Didžiausias vasario mėnesio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų laimikis buvo lėktuvas A-50, jų Rusijos Federacijoje liko ne daugiau kaip 6. Jis buvo numuštas vasario 23 dieną Krasnodaro teritorijoje prie Azovo jūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(241)
(9)
(232)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: