„Atakos bus globalios.“ Baltijos šalys kai ką turi. Putinas bijo (Video)  (1)

„Jei Rusija puls Latviją, Lietuvą, Estiją ar Suomiją, ji sulauks raketų atakų savo teritorijoje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei Rusija puls Latviją, Lietuvą, Estiją ar Suomiją, ji sulauks raketų atakų savo teritorijoje. Baltijos šalys jau gauna raketų, kurių nuotolis yra 300 kilometrų. Kalbėsime apie nelinijinį karą, kuris gąsdina Vladimirą Putiną“, – pareiškė karo ekspertas, Kariuomenės tyrimų, konversijos ir nusiginklavimo centro direktorius Valentinas Badrakas.

Interviu „Glavred“ jis sakė, kad Baltijos šalys greičiausiai nebus kariniu požiūriu pasirengusios kovai, tačiau jos turi ginklų, kuriais galės surengti atsakomuosius smūgius Rusijai.

„Pačios Baltijos šalys tikrai yra silpnos, nes geografiškai neturi gylio. Todėl ten yra įsikūrę NATO garnizonai ir NATO pasiruošusi jas ginti. Viskas priklauso nuo daugelio veiksnių, ypač nuo netikėtumo faktoriaus. Pavyzdžiui, Baltijos šalys dabar gauna Izraelio raketas „Blue Spear“. Šios raketos gali sunaikinti tiek Rusijos laivus, tiek Rusijos objektus giliai Rusijos teritorijoje dideliu atstumu (300 km). Todėl kyla klausimas, kaip masiškai NATO gali reaguoti“, – kalbėjo Badrakas.

Anot jo, jei Rusija imsis karinės agresijos prieš Baltijos šalis ir Suomiją, ji stos į nelinijinį karą.

„Rusijos puolimas prieš Baltijos valstybes, Lenkiją ar Suomiją nebus linijinis karas kaip su Ukraina. Rusijos puolimo atveju daug taikinių Rusijos Federacijoje bus atakuojama vienu metu ir tai nebus psichologinis spaudimas, kaip mūsų dronų su maža kovine galvute, tai bus galingi raketų smūgiai. Jeigu Baltijos šalys turi 300 km nuotolio raketų, tai iš orlaivių paleistos sparnuotosios raketos turės daug didesnį atstumą, o atakos prieš Rusijos taikinius bus globalios“, – aiškino ekspertas.

 

Jis taip pat pridūrė, kad tokios perspektyvos gąsdina V. Putiną.

„Pasaulinės atakos gąsdina Putiną. Jis tiria, ar gali tikėtis linijinio karo, nes jam naudingas būtent toks karas, pagal sovietinius modelius, kur jis guldys milijonus rusų, sakydamas jiems, kad vyksta karas dėl Motinos Rusijos. Dabar tikimybė, kad Putinas puls NATO, yra 50/50“, – pabrėžė Valentinas Badrakas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(3)
(80)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: