[ŽT] „Juodoji jūra bus uždaryta.“ 23 000 000 000 $ įsigyti F-16. „Tai rekordas“  ()

Naikintuvai F-16 uždarys Juodąją jūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį Senatas 13-79 balsais nepritarė rezoliucijai, kuri būtų užblokavusi rekordinį 23 mlrd. dolerių vertės naikintuvų F-16 pardavimą Turkijai, kuriam praėjusį mėnesį pritarė J. Bideno administracija, praneša „Defence Romania“.

Jau kelerius metus Turkija bando atblokuoti pardavimą, kuris apima 40 naujų „Lockheed Martin“ pagamintų F-16 lėktuvų ir 79 dabartinio parko naikintuvų modernizavimo komplektus.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3623 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

JAV valstybės departamentas pagaliau patvirtino pardavimą, kai Turkija ratifikavo Švedijos įstojimą į NATO, šį procesą vilkinus daugiau nei metus.

Senato užsienio ryšių pirmininkas Benas Kardinas teigia, kad Rusijos invazija į Ukrainą iškėlė strateginę būtinybę Švedijos narystei NATO, taip pat būtinybę didinti Turkijos pajėgumus Aljanse. Jis teigė, kad pardavimas atnaujins „senstantį Turkijos F-16 lėktuvų parką į pajėgesnį modelį, suderinamą su Jungtinėmis Valstijomis“

 

„Turkija yra labai svarbi NATO pietinio flango gynybai, – sakė Kardinas. – Joje yra įsikūrusios didelės JAV karinės pajėgos, o Turkijos F-16 lėktuvų flotilė prisideda prie NATO, taip pat ir Juodojoje jūroje, kuri yra labai svarbi mūsų nacionaliniam saugumui. Juodoji jūra bus uždaryta.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(2)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: