F-16 prieš Su. „Rusai juos aptiks daug anksčiau.“ Ko laukti  ()

„Dabar rusai tapo įžūlūs.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų naikintuvai F-16 padės efektyviai kovoti su Rusijos bombonešiais Su-34 ir naikintuvais Su-30SM, kurie  valdomomis aviacinėmis bombomis fronto linijoje persekioja Ukrainos gynėjus.

Aviacijos ekspertas Valerijus Romanenko apie tai kalbėjo per nacionalinį teletoną. Jie galės efektyviai apšaudyti bombų nešiotojus. Jei prieš F-16 stojant į mūšį, jie mums bus duoti su modernia, efektyvia ginkluote, tai mes galėsime efektyviai kovoti prieš rusus, nebijodami juos prarasti. Nes pirmoji F-16 lėktuvų partija bus palyginti nedidelė, o kiekvieno jų praradimas mums bus skaudus“, – pabrėžė jis.

Romanenko sakė, kad F-16 dvikovos su priešo bombonešiais Su-34 ir daugiafunkciais naikintuvais Su-30SM sudėtingumas priklausys nuo to, kokiu atstumu galima bus aptikti priešo lėktuvus ir kokiu atstumu rusai galės pastebėti ukrainiečių F-16.

„Rusai juos aptiks daug anksčiau, nes jie mato naikintuvus 200 km atstumu. O jei gausime F-16, jų radaras veiks maksimaliai 120-140 km, tada rusai matys daug toliau. Tačiau rusiškų raketų, kuriomis ginkluoti priešo lėktuvai, pagrindinės rūšies raketos turi 120 km nuotolį. Tai jei gausime moderniausių amerikietiškų raketų eksportinę versiją, tai galėsime į juos pataikyti 150-160 km atstumu. Tai yra, kažkur pralaimėsime, o kažkur laimėsime“, – pabrėžė aviacijos ekspertas.

 

Romanenko pridūrė, kad Ukrainos pajėgoms tiesiog reikės įvaldyti ir sukurti naujus taktinius metodus, kurie leistų efektyviai realizuoti savo pranašumus.

„Daug kas priklausys nuo tokio orlaivio įrangos. Jeigu gausime efektyvias oro desanto gynybos sistemas, kurios galės veiksmingai kliudyti Rusijos raketoms, tai oro mūšiuose turėsime dar vieną pranašumą“, – pažymėjo jis.

Romanenko taip pat teigė, kad daugiafunkciai lėktuvai F-16 ne tik padės Ukrainos kariuomenei fronto linijoje ir naikins Rusijos aviacinių bombų nešiotojus, bet greičiausiai bus naudojami ir oro gynyboje naikinant priešo sparnuotąsias raketas.

„Dabar rusai tapo įžūlūs, jie smogia mūsų miestams ir sparnuotosiomis raketomis, ir „šahedais“ iš vakarų, kur, jų nuomone, mūsų oro gynyba yra silpnesnė, o priešlėktuvinių sistemų yra mažiau. Tikriausiai F-16 bus naudojami ir priešo oro gynybai naikinti. Tai yra, HARM raketos, kurias šiuo metu naudojame iš MiG-29 naikintuvų, išnaudoja tik 10–15% savo pajėgumų. Manau, kad vis tik mums duos moderniausius F-16 ir mes galėsime jas išnaudoti maksimaliai – 100 proc.“, – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(1)
(109)

Komentarai ()

Susijusios žymos: