Su-34 numušti lengviau nei Su-35. Vienas iš jų gali išvengti „Patriot“ (Video)  ()

Kovinio lėktuvo borto įranga pirmiausia fiksuoja „Patriot“ radaro veikimą, o vėliau radaro perėjimą iš sekimo režimo į šaudymo režimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį, kovo 2 d., Ukrainos kariuomenė priešlėktuvinėmis raketomis apšaudė du Rusijos lėktuvus, tačiau pavyko numušti tik Su-34, o Su-35 pavyko išsisukti. „Defense Express“ analitikai paaiškino priežastį.

Ekspertai pažymėjo, kad priešraketiniai manevrai yra vienas iš taktinių aviacijos pilotų rengimo pagrindų. Be to, manevrai gali skirtis priklausomai nuo to, kokia raketa buvo paleista – ar iš ​​nešiojamos oro gynybos sistemos (MANPADS) ar tolimojo nuotolio „Patriot“.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Daugiafunkcės mini staklytės tik 37€! Fantastiškas daiktas DIY projektams
6237 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams

Išsamiau

„Mūsų atveju kalbame apie įprastą „Patriot“ su priešlėktuvine raketa PAC-2/GEM+, kuri paleidžiama į didelio aukščio taikinį artimu maksimaliam atstumui, kuris apibrėžiamas kaip 150–160 km“, – pabrėžė analitikai.

Šios raketos veikia per pusiau aktyvią „Track-via-missile“ (TVM) raketų valdymo sistemą. Dėl to bet kurio kovinio lėktuvo borto įranga pirmiausia fiksuoja „Patriot“ radaro veikimą, o vėliau radaro perėjimą iš sekimo režimo į šaudymo režimą.

 

Po to pilotas atlieka išvengimo manevrą. Tokioje situacijoje tai yra sekundžių reikalas ir daug kas gali priklausyti nuo paties lėktuvo, jo manevringumo ir leistinos perkrovos. Su-35 tai yra apie 9G, o Su-34 – 7G.

Visų pirma, naikintuvas-bombonešis Su-34 yra sunkesnis už naikintuvą Su-35 maždaug keturiomis tonomis. Taip pat prieš atlikdamas manevrą Su-34 turi numesti bombas, o tai suteikia papildomų apribojimų manevravimo galimybei. Todėl Su-34 turi mažiau šansų pasprukti nei Su-35.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: