„Šiaurės atsakas“. Pirmą kartą. 20 000 NATO karių prie Rusijos sienos. Kas vyksta  ()

Dalyvaus 50 laivų, 100 orlaivių ir 20 000 karių. 4000 iš jų yra Suomijos kariškiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie šiaurinių Rusijos sienų kovo 4 dieną prasidės didelio masto NATO pajėgų karinės pratybos „Nordic Response 2024“ (Šiaurės atsakas), kuriose dalyvaus daugiau nei 20 000 NATO karių iš 13 šalių. Tokios pratybos Suomijos teritorijoje bus rengiamios pirmą kartą ir truks iki kovo 15 d. Apie tai praneša „Yle“.

Pratyboms „Nordic Response“ vadovaus Norvegija. Pranešama, kad Suomijai, turinčiai 1340 kilometrų bendrą sieną su Rusijos Federacija, šis įvykis yra labai svarbus, nes ji tokio masto manevruose dalyvaus pirmą kartą.

[EU+Kuponai] „Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas! Mažiausios kainos istorijoje (Video)
3608 2

„Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-03-12

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

2 metų garantija

30-ies dienų pinigų grąžinimo garantija

1) „Kospet Tank T2“ - technologijos ką tik išbandytas modelis, tvirtas kaip tankas

2) „Kospet Tank M2“ - ypatingai dailus, karinio tvirtumo išmanusis laikrodis

Išsamiau

„12 dienų trukmės pratybos yra labai svarbios Suomijai, nes tai ne tik didžiausios pratybos, kuriose Suomijos gynybos pajėgos kada nors dalyvavo, bet ir pirmas kartas, kai Suomija, kaip NATO narė, vykdo aljanso kolektyvinės gynybos pratybas“, – pažymi agentūra.

Pratybos taip pat vyks šiauriniuose Norvegijos ir Švedijos regionuose. Jose dalyvauja Belgija, Kanada, Danija, Suomija, Prancūzija, Vokietija, Italija, Nyderlandai, Norvegija, Ispanija, Švedija, JK ir JAV. Pratybose turėtų būti dislokuota daugiau nei 50 laivų, įskaitant fregatas ir povandeninius laivus, ir daugiau nei 100 orlaivių, 20 000 karių, iš kurių 4 000 yra Suomijos kariškiai.

Maskvos reakcija

 

Į pratybas sureagavo nemažai Rusijos pareigūnų. Visų pirma, Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad šiomis pratybomis keliama įtampa šiauriniame regione ir neliks be Maskvos atsako.

Savo ruožtu Rusijos Saugumo Tarybos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas, kalbėdamas apie pratybas, sakė, kad Vakarų politikai ir NATO vadovybė nusprendė „išgąsdinti“ Rusiją, kartu pridūręs, kad tai „silpnų Vakarų raumenų traukuliai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()