Didžiulė grėsmė Lietuvai. „Bėga 8 valandas su trumpomis pertraukomis. To nebuvo net sovietmečiu.“ Kas vyksta  (5)

Ruošiasi puolamiesiems veiksmams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ kanalas „Belarusskaja Vyvedka“, anksčiau pranešęs apie Lukašenkos planus blokuoti Vilnių, paskelbė naują informaciją – MTR ginkluotųjų pajėgų 103-ioji ir 5-oji brigados pastaruosius tris mėnesius intensyviai praktikuoja šturmo operacijas.

Būryje esantys žvalgai, savarankiškai, bet taktiškai bendradarbiaudami su savo žvalgybos grupėmis, daugiausia naktimis, nuolat vykdo sabotažinius ir žvalgybinius taktinius reidus 30 km nuotoliu. Padedant žvalgybiniams dronams, jie atlieka reidus per nelygų miškingą reljefą atskiromis grupėmis (būriais) po 10 žvalgybininkų. Jie naudoja visus reikiamų rūšių lengvuosius ginklus, amuniciją, granatsvaidžius, minosvaidžius, sunkiuosius kulkosvaidžius, MANPADS, ATGM ir kt.

[Vokietija] „Palaiko iki 4K. Už tokią kainą žiauriai geras vaizdo projektorius! Puikus modelis visiems“ (Video, „Wanbo TT“)
3265

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Kariai mokosi slapta pėsčiomis įveikti 30 km nelygiu miškingu reljefu nedidelėmis grupėmis be šarvuočių paramos, o tik prisidengus žvalgybiniais ir atakos dronais. Tai viršija fizines kario galimybes, tačiau komanda nustatė standartą: bėga 8 valandas su trumpomis pertraukomis.

Tokios distancijos be motorizuotos technikos nebuvo praktikuojamos net sovietmečiu. Tai visiškai nauja taktika, sukurta Šiaurės karinės apygardos metu – šturmo operacijos pėsčiomis nedidelėmis grupėmis be įrangos.

 

Svarbu: brigados štabas organizuoja žygius specialiai kalvotoje miškingoje vietovėje. Stačios kalvos ir kalneliai personalui parenkami sąmoningai. Žygiai daugiausia vyksta dominuojančiose aukštumose, apaugusiose mišku. Ši kalvota vietovė, mūsų nuomone, būdinga Vilniaus kraštui ir Baltarusijos šiaurei ir visiškai skiriasi nuo Polesės kraštovaizdžio.

Kyla klausimas: kodėl besiginanti „taiki“ kariuomenė turėtų ruoštis aiškiai puolamiems veiksmams?

Analizės duomenimis, Lietuva turi mažiausiai pusantrų metų kruopščiai pasiruošti gynybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(29)
(35)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: