F-16 leidžiasi Lenkijos autostradose. Kas vyksta  ()

Antrasis „Route 604“ turas prasidės kovo 10 dieną ir truks keturias dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kariuomenės generalinė vadovybė primena apie antrąjį pratybų ratą, vyksiantį kodiniu pavadinimu „Route 604“. Viename iš Lenkijos provincijos kelių vėl pasirodys įvairaus tipo lėktuvai. Šį kartą juose, be kita ko, bus F-16 ir „Eurofighter Typhoon“ naikintuvai.

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5467 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

Pirmasis „Route 604“ turas vyko rugsėjo 26 – rugsėjo 29 dienomis. Kaip tuomet buvo prisiminta, paskutinį kartą panašūs manevrai Lenkijoje vyko daugiau nei prieš 20 metų. Antrasis „Route 604“ turas prasidės kovo 10 dieną ir truks keturias dienas.

„Pratybos yra aviacinės treniruotės naudojant oro uosto kelio ruožą ir skirtos karinių orlaivių nusileidimo ir pakilimo viešajame kelyje procedūroms praktikuoti, kad oro pajėgos galėtų veikti krizės atveju ar po savo bazės sunaikinimo“, – aiškina Lenkijos armija.

 

Iš pranešimo žiniasklaidai sužinome, kad aviacijos užduotis vykdys 1-ojo ir 2-ojo taktinės aviacijos grupių lėktuvai. Tai yra Lenkijos ginkluotosioms pajėgoms priklausantys naikintuvai MiG-29, Su-22 ir F-16, tačiau be jų bus ir Italijos oro pajėgų naikintuvai „Eurofighter Typhoon“.

Vasario mėnesį Italijos naikintuvai „Eurofighter Typhoon“ pasirodė bazėje Malborke, kur dabar yra dislokuoti kaip Baltijos šalių oro policijos misijos dalis. Šie naikintuvai buvo sukurti bendromis kelių Europos šalių – Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos ir Ispanijos – pastangomis. Jie turi du „Eurojet EJ200“ variklius ir delta sparnų išdėstymą. Gali pasiekti maksimalų 2 Mach (2120 km/h) greitį ir gali pasigirti superkreisiniu greičiu, t.y., pasiekti viršgarsinį greitį (maždaug 1,3 Macho) be papildomo degiklio.

 

Taip pat dabar pratybos vyks provincijos kelyje 604 (tarp Nidzicos ir Velbarko), kurio dalis kovo 6-17 dienomis bus uždaryta eismui. Tai pastebimai ilgesnis laikotarpis nei keturių dienų manevrai, tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad tam reikia atitinkamo pasiruošimo ir vėlesnių valymo darbų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(9)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: