„Iš viso 20 000 karių.“ 3 500 NATO karių keliasi į kitą krantą. Kas vyksta (Video)  ()

NATO šalių kariuomenės mokosi greitai persikelti per Vyslą – iš kairiojo kranto į dešinįjį. Tokiu būdu lavinami reagavimo įgūdžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas karinių pratybų „Steadfast Defender 2024“ etapas „Dragon 2024“ vyksta Lenkijoje. Sąjungininkų kariai lavino vandens kliūties įveikimo įgūdžius. 

„Dragon 2024“ pratybas stebėjo Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Pratybose dalyvavo daugelio NATO valstybių – Lenkijos, Prancūzijos, Turkijos, Lietuvos, JK, JAV, Vokietijos, Ispanijos – kariškiai, šarvuočiai ir aviacija. Treniruočių vieta – Vyslos upė, vietovė prie Koženevo gyvenvietės, 100 km nuo sienos su Rusijos Federacijos Kaliningrado sritimi. Iš viso pratybose dalyvauja 20 000 karių ir 3500 vienetų karinės technikos.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5740 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Pagrindinė iškelta užduotis yra su aviacijos priedanga įveikti vandens kliūtį. Oro gynybą užtikrino straigtasparniai. Buvo įrengti pontonai, ant kurių iš kairiojo kranto į dešinį buvo perkeliama technika, pavyzdžiui, tankai su Lenkijos ir Prancūzijos vėliavomis. Iš viso upę per tris dienas šturmuos 3500 karių  ir 1000 vienetų technikos.

 

Kalbinti Lenkijos kariškiai aiškino, kad upės forsavimas buvo atliktas būtent kovo mėnesį, nes anksti pavasarį tai padaryti sunkiausia.

„Norėjome sukurti tam tikrų iššūkių mūsų kariams, nes vidurvasarį judėti daug lengviau, tačiau esmė yra treniruotis pačiomis sunkiausiomis sąlygomis“, – sakė Lenkijos ginkluotųjų pajėgų vado pavaduotojas generolas Cezary Wisniewski.

 

2024 m. sausio viduryje NATO nusprendė surengti didelio masto karines pratybas „Steadfast Defender 2024“. Iš viso manevruose dalyvauja 90 000 karių – tai didžiausios NATO pratybos nuo Šaltojo karo laikų.

Tarp pratybų dalyvių – ką tik į Šiaurės Atlanto aljansą įstojusios Suomijos kariuomenė. Šios šalies teritorijoje vyksta kitas „Steadfast Defender 2024“ etapas – „Nordic Response 2024“ pratybos, kuriose dalyvauja 4000 karių iš 14 NATO šalių. Kariškiai treniruosis iki 40 km atstumu nuo Rusijos ir Suomijos sienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()