Rusams panika. A-50 pabėgo iš mūšio lauko  ()

Rusija turės prikelti senus lėktuvus ir juos modernizuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai panikoje. A-50 pabėgo iš mūšio lauko.

Rusijos Federacijos vadovybė, praėjus savaitei po antrojo ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvo „A-50“, pastatyto Il-76 pagrindu, sunaikinimo, uždraudė jų skrydžius prie Ukrainos sienų.

Tai pranešė JK gynybos ministerija.

Jie pridūrė, kad tokia situacija greičiausiai tęsis iki vidaus tyrimo pabaigos, kai bus išsiaiškinta, kokie klaidingi skaičiavimai lėmė dviejų okupantams vertingų lėktuvų sunaikinimą. Kiekvienas iš jų vertas kelių šimtų milijonų dolerių. Be šių orlaivių sunkiau atakuoti Ukrainą iš oro ir aptikti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos sistemas.

 

JK žvalgyba taip pat praneša, kad norint užpildyti žvalgybos gavimo iš fronto linijos ir užnugario spragą, nes A-50 gali vykdyti stebėjimą iki 600 km spinduliu, Rusija turės prikelti senus lėktuvus ir juos modernizuoti. Tai, ekspertų teigimu, gali užtrukti apie metus.

Dabar, remiantis įvairiais šaltiniais, Rusijos kariuomenės dispozicijoje yra likę nuo 6 iki 8, daugiau ar mažiau efektyvių A-50 oro žvalgybos lėktuvų. Du tokius orlaivius sunaikino Ukrainos raketos, o kitas, pernai Baltarusijoje apgadintas bepiločio orlaivio, vis dar nepataisytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(196)
(5)
(191)

Komentarai ()

Susijusios žymos: