„Jie patirs sunkiausią politinę krizę.“ Estijai skelbiamas „Narvos liaudies respublikos“ scenarijus  ()

Kremlius pasinaudos kiekviena galimybe susilpninti NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos Prezidento kanceliarijos patarėjas, karo ekspertas Oleksijus Arestovyčius neatmeta galimybės, kad Rusija gali užpulti Europą.

Arestovyčius tai sakė duodamas interviu Vasilijui Golovanovui.

Pasak O. Arestovyčiaus, strateginis planas yra surengti hibridinę arba tiesioginę provokaciją kur nors Baltijos šalyse arba kur nors kitur, arba keliose vietose iš karto. Visų pirma, tam tikri apšildantieji veiksmai jau daromi Moldovoje. Tačiau Moldova dar nėra ES ir NATO teritorija, tai savotiškas „jėgų išsklaidymas“.

„Lenkija ir Rumunija yra pagrindinės Ukrainos kaimyninės valstybės, per kurias tiekiama ginkluotė ir atsargos. Jiems reikia, kad situacija pirmiausia paaštrėtų aplink šias dvi valstybes – štai kodėl Moldova, štai kodėl grūdų krizė ir visa kita“, – aiškina ekspertas.

[Vokietija] „Palaiko iki 4K. Už tokią kainą žiauriai geras vaizdo projektorius! Puikus modelis visiems“ (Video, „Wanbo TT“)
3256

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Be to, pasak Arestovyčiaus, yra ir sąlyginis Estijos „Narvos liaudies respublikos“ scenarijus – pavyzdžiui, Narvoje iškeliama „liaudies respublikos“ vėliava, ir tuo pat metu sakoma – viskas, dabar mes nepriklausomi, ir rengiamas referendumas už prisijungimą prie Rusijos.

„Ką darys Estija? Ką darys NATO? Nieko! Jie patirs sunkiausią politinę krizę, nes nesugebės atsiimti miesto, kuriame gyvena 96 proc. rusų, o dar jei pasienyje bus 50 tūkst. rusų karių ir 400 tankų, o danguje skraidys lėktuvai. O jei ir galės, tai sukels rusakalbių gyventojų gynybos krizę, ir dėl to bus kaltinama NATO – šitaip tai pateiks Rusijos propaganda. Pusė NATO piliečių, jei ne daugiau, sakys – kodėl mes apskritai ten ėjome? Pagal Krymo principą – jei ten visi rusai, tai atiduokite jį atgal. Portugalas, ispanas, danas, prancūzas nesupras, kodėl jie turi dėl to kariauti. NATO prasideda krizė, nes vyksta agresija prieš NATO, bet penktasis straipsnis bejėgis“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(25)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: