Lukašenka planuoja pulti Lietuvą. Skelbiamas preliminarus puolimo planas (Video)  (1)

Iš esmės Vilnius paimamas įkaitu ir tampa branduolinio šantažo objektu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ kanalas „Baltarusijos žvalgyba“ rašo, kad Aleksandras Lukašenka kartu su Rusijos Federacija ruošiasi pulti Lietuvą. Lukašenkos kariams bus pavesta užpulti Vilnių.

Apie tai skelbia „13 kanalas“.

„Mums pavyko gauti labai fragmentiškos informacijos apie Baltarusijos dalyvavimą puolime prieš Lietuvą. Štai ką žinome iš mūsų šaltinių:

Operacijai ruošiamasi visapusiškai bendradarbiaujant su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis ir tiesiogiai dalyvaujant Baltarusijos ginkluotosioms pajėgoms.

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5483 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

Žinome, kad Baltarusijos ginkluotosios pajėgos tiesiogiai dalyvaus „blokuojant“ Vilnių.

Vilnių pietvakarių ir šiaurės vakarų kryptimis ketina apsupti armijos 201-osios ir 5-osios atskirosios brigados pajėgos, 120-oji brigada iš dalies perkeliama kaip rezervas.

Atsižvelgta į operacijos „Kyjivas 2022“ patirtį, kariai vyks ne masyviomis šarvuotomis kolonomis, o tik nedidelėmis mobiliomis grupėmis, plačiai taikant sabotažo ir žvalgybos taktiką, atsižvelgiant į vietovės reljefą ir kamufliažo galimybes.

 

Operacijoje dalyvaus visi Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai. Ugnies paramą teiks jungtinės sunkiosios ir reaktyviosios artilerijos brigados bei kombinuoti tankų kuopų padaliniai.

Atskira tankų kuopos baterija užims vietas netoli miesto centro ir dislokuos tankų kuopą su specialiu padaliniu. Iš esmės Vilnius paimamas įkaitu ir tampa branduolinio šantažo objektu.

Operacijos, kuria siekiama deblokuoti Kaliningrado sritį, strateginis planavimas iš „štabo žaidimų“ stadijos pereina tiesiai į bendro strateginio planavimo su rusais etapą.

 

Šaltiniai įvardija tikėtiną 2025-2026-2027 metų laikotarpį, priklausomai nuo geopolitinės situacijos, ir pataria Lietuvos valdžiai imtis prevencinių priemonių.

Nėra garantijų, kad kažkas panašaus įvyks, bet jeigu tai yra Generalinio štabo žemėlapiuose, tada tikimybė, kad situacija taip susiklostys, didėja“, – rašo „Telegram“ kanalas „Baltarusijos žvalgyba“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(39)
(-26)

Komentarai (1)