„Tai buvo geriausias rusų ginklas.“ Prarado 13 500 000 dolerių per dieną. Kas įvyko (Video)  ()

Rusijos pajėgos Ukrainoje per dieną prarado mažiausiai tris T-90M „Proryv“ tankus. Putinas šiuos tankus vadina „geriausiais pasaulyje“, bet Donecko srityje jie krenta kaip musės. Ir „Proryv“ iš tikrųjų yra moderniausias tankas rusų gretose, todėl šie nuostoliai jiems yra skausmingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

T-14 „Armata“ nėra tikras tankas. Jis neegzistuoja ir Ukrainoje tikrai nepasirodys. To neslepia net rusai. Taigi, T-90M „Proryv“ yra moderniausias tankas, kurį rusai masiškai naudoja Ukrainoje. Ir ukrainiečiai juos masiškai naikina.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos puslapis „WarSpotting“ pastebėjo, kad pirmadienį, kovo 4 d., rusai prarado net tris T-90M „Proryv“. Mažiausiai tris – kiti galėjo būti neužfiksuoti arba jų atvaizdai galėjo nebūti publikuoti. Internete pasirodžiusios nuotraukos rodo, kad visi sunaikinti T-90M „Proryv“ turėjo nuo dronų saugančias grotas, tačiau bent du iš jų tokiais ginklais ir buvo sunaikinti. Kaip sunaikintas trečiasis nėra žinoma, bet tikriausiai ir jį pribaigė dronai, nes visi šie tankai atakuoti tą pačią kovo 4 dieną tame pačiame Japolivkos kaime Donecko srityje.

[Vokietija] „Palaiko iki 4K. Už tokią kainą žiauriai geras vaizdo projektorius! Puikus modelis visiems“ (Video, „Wanbo TT“)
3253

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Apytiksliai skaičiuojama, kad „Proryv“ vertė siekia 4,5 mln. dolerių. Turint tai omenyje, Rusija per vieną dieną vien mažame Japolivkos kaime prarado šarvuočių už 13,5 mln. dolerių.

 

Putinas dar šio karo metu sakė, kad „T-90 „Proryv“ be jokio perdėjimo yra geriausias tankas pasaulyje“. Rusijos prezidentas užsiminė, kad ateityje turėtų atsirasti daugiau T-90 versijų. Tai buvo keistas pareiškimas, nes juk Rusija savo šarvuotųjų pajėgų ateitį anksčiau siejo su T-14 „Armata“. Kas nutiko? Kodėl toliau vystomos įvairios T-72B3 ir T-90 versijos, o ir T-80 gamybą norima atnaujinti? Nieko nenutiko – „Armata“ tankas neegzistuoja.

 

T-90 „Proryv“ didelių emocijų ukrainiečiams nebekelia. Šie tankai, nors ir turi storesnius šarvus su dinaminės apsaugos plokštėmis, dega ir nuo dronų, ir nuo prieštankinių raketų smūgių.

T-90M „Proryv“ tarnybą pradėjo 2016 metais. Šis tankas turi lygiavamzdį 125mm pabūklą su modernia (bent ant popieriaus) taikymosi sistema. Čia taip pat yra 7,62 mm ir 12,7 mm kulkosvaidžiai. Lyginant su kitais rusų naudojamais tankais, T-90M „Proryv“ įgulos saugumą užtikrina stipresni šarvai. Taip pat verta paminėti, kad T-90M turi 831 kW galios dyzelinį variklį, kuris leidžia tankui įsibėgėti iki 65 km/val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()