Keistas vaizdas. Rusai siunčia kaliauses kovoti su ukrainiečiais (Video)  ()

Rusai su Ukraina kovoja pačiais įvairiausiais ginklais. Bet kartais jų kariai atrodo tiesiog prikimšti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai prie Kliščijivkos sunaikino rusų pėstininkų kovos mašiną. Tai – didelė šarvuota mašina, dažnai naudojama karių grupių pristatymui į šturmą. Jų naikinimas yra svarbi užduotis, bet ši patraukė ukrainiečių dėmesį dėl keisto krovinio.

Ant šios mašinos ukrainiečiai pastebėjo kaliauses – kažkuo prikimštas rusų uniformas. Kokio velnio? Mašina tikra, veikianti, tai kam ant jos dėti teatro dekoracijas primenančius žaislus?

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5532 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

Muliažai karyboje naudojami priešui klaidinti. Pavyzdžiui, ukrainiečiai naudoja įvairių raketų sistemų muliažus, kad rusai naikintų juos, o ne tikrą techniką. Jei rusai mano, kad ukrainiečiai turi, tarkime, 3 sistemas, sunaikinę 3 muliažus jie gali pagalvoti, kad ši problema išspręsta. Tuo tarpu ukrainiečiai išsaugo ginklus ir įgyja staigmenos pranašumą. Be to, taip švaistomi rusų resursai. Muliažai kartais yra pripučiami (triukas, naudojamas nuo Antrojo pasaulinio karo laikų), kartais – mediniai, kartais – tikra, bet naudojimui nebetinkama technika.

Kam reikalingi žmonių muliažai? Ypač tokie akivaizdžiai netikri ir apsėdę tikrą pėstininkų transporterį. Galbūt rusai nesupranta ukrainiečių dronų pajėgumų ir bandė imituoti rengiamą šturmą, kad nukreiptų jų dėmesį? Tai nesuveiktų, nes tos kaliausės yra labai akivaizdžiai ne žmonės ir dronai vienu metu stebi ne vieną vietą. Ukrainiečiai turi kitą paaiškinimą.

 

Ukrainos gynėjai mano, kad tai galėjo būti savotiška rusų surengta savos vadovybės apgavystė. Jie mano, kad jie metė kaliauses į mūšį, kad patys galėtų į jį nevykti. Galbūt tai – protestas, galbūt – bandymas parodyti, kad tokio kelionės visada baigiasi dronų ugnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: