303 000 000 €. „Betono blokai, „drakono dantys“ ir prieštankinės minos.“ Ką daro Latvija  ()

Latvija rimtai ruošiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijos vyriausybė patvirtino rytinės sienos su Baltarusija ir Rusija karinio sustiprinimo planą. Per penkerius metus šiam tikslui planuojama išleisti daugiau kaip 300 mln. eurų, praneša „Telegraf

Latvijos rytinės sienos karinio sustiprinimo ir priešmobilizacijos planas tapo Baltijos gynybinės linijos kūrimo dalimi. Jame numatyta, kad palei visą šalies sienos su Baltarusija ir Rusija ruožą bus įrengti Latvijos nacionalinių ginkluotųjų pajėgų padalinių palaikymo punktai.

Tai gynybos pozicijos kariams, įvairios užtvaros, prieštankiniai grioviai, amunicijos ir minų sandėliai.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4309 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

Pasak Latvijos gynybos ministro Andrio Sprudso, rytinės sienos stiprinimo darbai jau pradėti: pirmieji blokai pristatyti į „Patarniekių“ (su Baltarusija) ir „Grebnevo“ (siena su Rusija) pasienio kontrolės punktus.

Per ateinančius penkerius metus Latvijos valdžios institucijos į rytinės sienos stiprinimą yra numačiusios investuoti 303 mln. eurų. Šiemet šiam tikslui skirta 25 mln. eurų, sakė Andris Sprudsas.

Bendras pasienio ruožų stiprinimo planas yra toks: perkasti esamus kelius, įrengti prieštankinius griovius, o melioracijos griovius paversti prieštankiniais.

 

Be to, Latvijos valdžios institucijos nusprendė pasienio ruožuose su Baltarusija ir Rusija sukurti įvairias kliūtis: betoninius blokus ir konstrukcijas, pavyzdžiui, „drakono dantis“, įrengti prieštankines minas.

Jie taip pat planavo pastatyti sprogmenų ir minų, inžinerinių ir techninių medžiagų sandėlius. O keliai ir geležinkeliai bus paruošti taip, kad juos būtų galima efektyviai nukirsti, siekiant sulaikyti galimą priešo veržimąsi į priekį, pranešė Latvijos gynybos ministerija.

Pagal Baltijos gynybos linijos susitarimą Lietuva, Latvija ir Estija sustiprins savo sienos su Baltarusija ir Rusija ruožus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: