Audringi įvykiai. Budanovo pajėgos evakavo prezidentą  ()

Nereali Ukrainos spec. operacija kitame pasaulio gale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sudano vadovas Abdel Fattahas al Burhanas 2023 metų vasarą paprašė Ukrainos pagalbos – jis atsidūrė pavojingoje situacijoje dėl Rusijos įgaliotinių bandymo užgrobti šalį.

Apie tai rašo „The Wall Street Journal“.

Žurnalistų teigimu, šalies vadovas Abdel Fattahas al Burhanas, atsidūręs pavojingoje situacijoje dėl Rusijos remiamų Greitosios paramos pajėgų (Rapid Support Forces, RSF), paprašė Ukrainos paramos.

Pirmoji Ukrainos kariškių grupė, kurią sudarė 100 kovotojų, užsakomuoju lėktuvu į Sudaną atvyko praėjusių metų rugpjūčio viduryje. Ją daugiausia sudarė GUR Timūro padalinio kovotojai.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11868 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Pirmoji jų užduotis buvo padėti evakuoti Abdel Fattah al Burhaną iš sostinės Chartumo, kurią apsupo RSF pajėgos.

Sudano lyderis, nuvežtas į Ukrainos kovotojų kontroliuojamą vietą, beveik iš karto nuvyko į vyriausybės pajėgų kontroliuojamą Port Sudaną prie Raudonosios jūros, iš kurio netrukus išvyko į Airiją susitikti su prezidentu Zelenskiu.

Po sėkmingos šalies vadovo evakuacijos iš apsuptos sostinės, GUR kovotojai susitelkė į rusų „Wagner“ remiamų sukilėlių išvijimą iš sostinės.

Sudano pilietinis karas

 

Ukrainos žvalgybos pareigūnas, žinomas kaip „Karalius“, vadovavęs komandai Sudane, kalbėjo apie ryškius skirtumus tarp Ukrainos karo ir vietinio konflikto.

Anot jo, abiejų pusių kariai kovėsi apsiavę sandalais ir šaudė į priešą laikant ginklus virš galvų. Nemaža dalis Sudano vyriausybės karių buvo nemotyvuoti ir kelis mėnesius negavo atlyginimų. Kovotojai nenešiojo atpažinimo ženklų, dėl kurių dėl draugiškos ugnies nuolat tekdavo patirti nuostolių.

Pasinaudoję prasta sukilėlių įranga ir pasiruošimu, Ukrainos kovotojai daugiausia dėmesio skyrė naktinių operacijų vykdymui, naudodami naktinio matymo prietaisus ir bepiločius orlaivius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(187)
(14)
(173)

Komentarai ()