Europa ruošiasi. Kas nutiktų JAV pasitraukus iš NATO  (1)

Trumpo sugrįžimo į valdžią perspektyva po rinkimų JAV kelia susirūpinimą Europoje dėl Amerikos paramos Ukrainai ir NATO sąjungininkams, sako diplomatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos šalys turėtų būti pasirengusios galimam JAV pasitraukimui iš NATO tuo atveju, jei Donaldas Trumpas būtų išrinktas prezidentu.

Apie tai pranešė „The Telegraph“, remdamasis keliais Europos diplomatais.

Anot jų, Europos šalys turėtų „kažkiek planuoti“ ir peržiūrėti savo dabartinius gynybinius pajėgumus, atsižvelgiant į grėsmes, kurias Trumpas kelia Aljansui.

Praėjusį mėnesį „The Telegraph“ pranešė, kad JK vyriausybė nėra parengusi veiksmų plano tuo atveju, jei Trumpas bandytų išvesti JAV iš NATO.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11855 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Kartu Trumpo sugrįžimo į valdžią perspektyva po rinkimų JAV kelia susirūpinimą Europoje dėl Amerikos paramos Ukrainai ir NATO sąjungininkams, sako diplomatas.

„Niekas nežino, ką jis darys toliau“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad NATO šalys turėtų sukurti scenarijų, kaip sumažinti Aljanso priklausomybę nuo JAV.

Kitas diplomatas pareiškė, kad tokios šalys kaip JK turėtų labiau kontroliuoti Europos saugumą, nes galimas JAV pasitraukimas iš NATO sukurtų „didžiulį atotrūkį“.

Trečiasis diplomatas įžvelgė teigiamą baimės dėl JAV pasitraukimo iš NATO pusę. Jo nuomone, toks neapibrėžtumas privers Europos šalis „skirti daugiau dėmesio savo gynybos planavimui – apsvarstyti ar jis adekvatus“.

 

Primename, kad 2023 metų gruodį JAV Kongresas priėmė įstatymą, pagal kurį JAV prezidentai negalės vienašališkai nuspręsti dėl šalies pasitraukimo iš NATO.

Šį lapkritį JAV vyks prezidento rinkimai. Greičiausiai dėl prezidento posto varžysis dabartinis prezidentas Joe Bidenas ir buvęs prezidentas Donaldas Trumpas. Pastarasis po pirminių rinkimų tapo vieninteliu kandidatu iš Respublikonų partijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(11)
(-3)

Komentarai (1)