[ŽT] Švediškas smūgis. Per kelias akimirkas sunaikintos 3 rusų D-20. Kas įvyko (Video)  ()

Ukrainiečiams netoli Kupjansko pavyko pašalinti tris rusų 152 mm haubicas D-20 naudojant švedų suteiktą savaeigę haubicą „Archer“. Ši sistema gali iššauti tris šūvius per 25 sekundes, todėl rusai net neturėjo šansų atsišaudyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net jei rusų artilerijos radarai užfiksavo ukrainiečių haubicos poziciją, po minutės „Archer“ ten jau nebebuvo. Dėl to ukrainiečiai labai giria švedišką haubicą ir laiko ją geriausią pasaulyje. Ukrainos gynėjai vadina „Archer“ snaiperio haubica.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4292 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

„Archer“ yra labai automatizuota haubica, todėl jos šarvuotoje kabinoje yra tik 3-4 kariai. Ji turi automatinio užtaisymo mechanizmą, leidžiantį iššauti iki aštuonių šūvių per minutę.  „Archer“ su savimi vežasi 21 sviedinį ir gali juos iššaudyti vos per 2,5 minutes. „Archer“ gali paleisti ir išmanųjį sviedinį M982 „Excalibur“, kuris raketinio variklio pagalba nuskrieja iki 60 km ir yra ypatingai tikslus. Įprasti sviediniai lekia iki 31 km atstumu.

 

„Archer“ yra labai reta savaeigė haubica ir ukrainiečiai labai džiaugiasi gavę net 8 tokias artilerijos sistemas. Tiesa, patvirtinta, kad bent viena „Archer“ haubica buvo prarasta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(128)
(2)
(126)

Komentarai ()