Labai labai liūdnos žinios. Rusijos amunicijos gamyba Vakarus lenkia kartais  ()

Karas Ukrainoje remiasi artilerija ir dronais. Ukraina pati pasigamina tūkstančius dronų ir jie yra gana pigūs. O štai artilerijos sviediniai yra problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pagamina beveik tris kartus daugiau artilerijos sviedinių, nei JAV ir Europa gali suteikti Ukrainai, praneša CNN, remdamasi NATO žvalgybos skaičiavimais ir kitais šaltiniais.

NATO žvalgybos duomenimis, Rusija per mėnesį pagamina 250 000 artilerijos sviedinių arba apie 3 milijonus per metus. Tuo tarpu JAV ir Europa kartu Ukrainai per metus gali pagaminti tik apie 1,2 milijoną sviedinių.

JAV užsibrėžė tikslą iki 2025 metų pabaigos padidinti artilerijos sviedinių gamybos tempą, kad galėtų per mėnesį pagaminti 100 000 sviedinių. Tai vis tiek bus mažiau nei pusė Rusijos produkcijos. Net ir tas skaičius nėra pasiekiamas.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5345

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

„Šiuo metu vyksta gamybos karas. Rezultatas Ukrainoje priklauso nuo to, kaip kiekviena šalis yra pasirengusi kariauti šį karą“, – pažymėjo anonimu likęs NATO atstovas.

Rusija dabar iššauna apie 5 kartus daugiau sviedinių nei Ukraina. Nes jų turi. NATO atstovas teigė, kad Rusijos sviedinių gamyklos dirba visą parą. Rusijos gynybos sektoriuje dirba apie 3,5 milijonai žmonių – 1-1,5 milijonais daugiau nei dirbo prieš karą.

 

Rusija taip pat importuoja amuniciją iš Irano, kuris 2023 metais Maskvai atsiuntė 300 000 artilerijos sviedinių. Šiaurės Korėja Rusijai suteikė mažiausiai 6700 konteinerių su milijonais sviedinių.

Nepaisant to, CNN teigimu, Rusijos ginklų kiekis vis dar yra nepakankamas, kad patenkintų jos poreikius, todėl didelio proveržio horizonte nematyti.

(5)
(31)
(-26)

Komentarai ()