„Branduolinių šalių nelies.“ Zelenskis įvardijo šalis, kurias galėtų pulti Putinas  ()

Pasak prezidento, pagrindinis Kremliaus tikslas – didinti destabilizuojančių taškų skaičių pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vargu ar išdrįs panaudoti branduolinį ginklą prieš kitas pasaulio šalis. Tokią nuomonę interviu BFM televizijai ir „Le Monde“ žurnalistams išsakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Visų pirma Ukrainos valstybės vadovas kalbėjo apie scenarijų, pagal kurį Putinas gali nuspręsti panaudoti branduolinį ginklą.

Zelenskio teigimu, jei žmogus taip myli gyvenimą ir nuolatos grasina dėl branduolinio ginklo panaudojimo, tai iš tikrųjų kalbame apie jo retoriką kitų šalių atžvilgiu.

Kaip pavyzdį prezidentas nurodė tokią branduolinę valstybę kaip Prancūzija. Štai kodėl grasinimus branduoliniais ginklais prieš branduolinį ginklą turinčią valstybę ar NATO valstybes nares, kurias saugo branduolinės valstybės, Zelenskis laiko nerimtu. Kitaip tariant, Putinas tokių valstybių nedrįs pulti.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5362

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Būtent todėl, pasak Volodymyro Zelenskio, jis netiki Rusijos Federacijos branduolinės atakos prieš kitas valstybes tikimybe. Bet Ukrainos prezidentas yra įsitikinęs Rusijos invazijos į kitas valstybes tikimybe, ypač per karinę operaciją.

Zelenskio teigimu, Putinas turi supratimą, kad jam įsiveržus į kitą NATO šalį, vėliau branduolinio smūgio nebus, nes bet kurios valstybės branduolinis smūgis kitai valstybei, turinčiai branduolinį potencialą, sukels branduolinį karą. Ukrainos prezidentas netiki tokiu scenarijumi.

 

Jis taip pat įsitikinęs, kad Rusijos prezidentas gali vykdyti sausumos operaciją prieš Baltijos valstybes, kurios yra NATO narės, arba Moldovą.

Taip pat Volodymyras Zelenskis neatmeta galimybės, kad Rusija destabilizuos Kazachstaną, nes tai padės užmegzti dialogą su Kinija.

Apskritai Vladimiro Putino planai, anot Ukrainos prezidento, yra gana aiškūs – pasirūpinti, kad pasaulyje būtų daug destabilizuojančių taškų, nes tai sustiprins jo pozicijas derybose. Rusijos vadovui nebūtina pasiekti vienos ar kitos pasaulio valstybės sunaikinimo. Tiesą sakant, derybos gali prasidėti jai destabilizavus ir okupavus tam tikrą konkrečios valstybės teritorijos dalį, mano Volodymyras Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()