Putinas to bijo kaip mirties. Lavrovui neleista atsistatydinti  ()

Apie galimą Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo norą trauktis kalbama jau daugelį metų. Bet Lavrovo atsistatydinimas dabartinėje situacijoje yra mažai tikėtinas. Net jei jis to norėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sklinda gandai, kad Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas (73 m.) nori pasitraukti ir apie tai pranešė prezidentui Vladimirui Putinui. Šiuos gandus platina anoniminis Kremliui artimas „Telegram“ kanalas „Kremlevskaja Tabakerka“.

Teigiama, kad Lavrovas Putinui pasakė, kad po prezidento rinkimų planuoja atsistatydinti, bet Putinas jam neleido to padaryti tol, kol nesibaigs karas Ukrainoje. Teigiama, kad toks diktatoriaus atsakymas stipriai nuliūdino Lavrovą ir jis ėmė skųstis sveikatos problemomis.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7484 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Gandai apie galimą Lavrovo atsistatydinimą sklando ne pirmą kartą. Žinomas britų Rusijos tyrinėtojas Markas Galeotti žurnale „Spectator“ apie tai rašė 2022 m. Amerikiečių žurnalas „Newsweek“ 2023 metų pavasarį pranešė apie susilpnėjusias Lavrovo pozicijas Kremliaus vidiniame rate. Tokie straipsniai dažniausiai yra paremti šaltiniais, kurie nenori būti atskleisti. Tiesa, apie galimą Lavrovo pasitraukimą buvo kalbama dar prieš karą Ukrainoje ir jie sklandė ir pačios Rusijos puslapiuose.

 

Kodėl Putinas nepaleidžia Lavrovo? Nes paprastas pasitraukimas galimai suteiktų motyvacijos ir kitiems valdančiojo rato žmonėms trauktis ir bėgti. O tai sukurtų įspūdį, kad Kremlius byra. Putinas to bijo. Be to, tikėtina, kad derybų atveju jis norėtų turėti tą patį užsienio reikalų ministrą, kuris ten buvo, kai karas buvo pradėtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(8)
(26)

Komentarai ()