„Bandė išnešti USB atmintinę...“ Skandalas dėl naikintuvo KF-21. Gresia žlugimas  (7)

Skandalas kilo dėl to, kad Indonezijos inžinieriai iš gamyklos bandė išgabenti USB atmintinę ir nutekinti slaptus duomenis apie lėktuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įgyvendinant bendrą Pietų Korėjos ir Indonezijos projektą, buvo parengta serijinė naikintuvų KAI KF-21 „Boramae“, kurie turėjo tapti Korėjos oro pajėgų pagrindu, gamyba. Tačiau projektas atsidūrė ant žlugimo slenksčio dėl kilusio skandalo, kai buvo nutekinti konfidencialūs duomenys. Apie tai rašo „Bulgarian Military“.

Iš pradžių buvo teigiama, kad nesutarimai daugiausia kilo dėl nepakankamo Indonezijos indėlio į bendrą įmonę, todėl buvo kalbama, kad Pietų Korėja gali nutraukti ryšius su Pietryčių Azijos partnere.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5740 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Be to, vasario pradžioje Pietų Korėjos leidinys „Yonhap“, remdamasis šaltiniais, pranešė, kad Indonezijos inžinieriai bandė nutekinti įslaptintus duomenis apie lėktuvą.

Tai dar labiau įtempė bendradarbiavimą ir smarkiai atšaldė abiejų šalių santykius. Žurnalistai pažymėjo, kad abi vyriausybės stengiasi sureguliuoti situaciją, kad ji neperaugtų į plataus masto diplomatinį konfliktą. Dėl šių nesutarimų projektas susidūrė su rimta kliūtimi.

„Korėjoje sklando gandai, kad Seulas gali pasinaudoti šia galimybe „atsikratyti“ Indonezija, o pastaroji bando išspręsti pradelstų mokėjimų krizę“, – rašė stebėtojai.

Informacijos nutekėjimo skandalas

 

Tariamas įslaptintų duomenų nutekinimas įvyko „Korea Aerospace Industries“ (KAI) gamykloje Sačeone (Pietų Korėja). Teigiama, kad Indonezijos atstovai bandė iš gamyklos išnešti USB atmintinę su įslaptinta informacija.

Kol kas nežinoma, kuo ši istorija baigsis, tačiau šiuo metu bylą tiria jungtinė tyrimo grupė, kurią sudaro Nacionalinės žvalgybos tarnybos, Karinės kontržvalgybos vadavietės ir Gynybos įsigijimo programos administracijos (DAPA) atstovai. Tyrėjų darbo rezultatai kol kas neatskleidžiami.

 

KAI atliko savo tyrimą, kurio metu nustatyta, kad atkurtoje informacijoje iš atmintinės nėra jokių karinių paslapčių ir ji nepažeidžia Gynybos ir saugumo technologijų įstatymo. Indonezija išreiškė pasirengimą tęsti bendradarbiavimą su Pietų Korėja, o kai kurios žiniasklaidos priemonės teigė, kad incidentas buvo susijęs su politiniu nestabilumu pačioje Indonezijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai (7)