JAV povandeninis laivas pralaužė Arkties ledą. Epiniai vaizdai (Foto)  ()

JAV karinis jūrų laivynas ruošiasi didinti karinio jūrų laivyno aktyvumą regione dėl tirpstančio Arkties ledo. Tam buvo surengta operacija „Ice Camp 2024“, kurioje dalyvavo povandeninis laivas USS „Hampton“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karinio jūrų laivyno povandeninių laivų pajėgų vadovybė (COMSUBFOR) Arkties vandenyne oficialiai pradėjo operaciją „Ice Camp 2024“.

Per tris treniruočių manevrus Los Andželo klasės atakos povandeninis laivas USS „Hampton“ Arkties vandenyne pralaužė metro storio ledą ir iškėlė nacionalinę vėliavą „Whale“ ledo stovykloje. Apie tai rašo „Defence Blog“.

Operacija „Ice Camp 2024“, anksčiau žinoma kaip „Exercise Ice“ (ICEX), peraugo į didelę daugianacionalinę operaciją, kurioje dalyvauja įvairių JAV kariuomenės padalinių kariškiai, taip pat sąjungininkai iš Kanados, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Australijos.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7484 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Socialiniuose tinkluose paskelbti įspūdingi operacijos vaizdai.

Šiais metais manevrai buvo vykdomi glaudžiai bendradarbiaujant su Arkties povandeninių laivų laboratorija. Ši operacija pabrėžia karinio jūrų laivyno įsipareigojimą išlaikyti išplėstą buvimą Arktyje, stiprinti aljansus ir kurti labiau kovai parengtas Arkties jūrų pajėgas, pabrėžė vadovybė.

 

Pažymima, kad tirpstančio Arkties ledo sąlygomis JAV karinis jūrų laivynas turėtų ruoštis padidėjusiam karinio jūrų laivyno aktyvumui regione. Visų pirma, būtina atlikti povandeninių laivų sistemų bandymus, o „Whale“ ledo stovykla turi tam unikalias galimybes.

 

„Whale“ ledo stovykla yra laikina ir įrengta ant pako (daugiametis jūrų ledas) Arkties vandenyne, siekiant paremti povandeninių laivų sistemų bandymus ir kitas Arkties tyrimų iniciatyvas. Ją sudaro saugyklos, komandų centras ir infrastruktūra, skirta saugiai apgyvendinti ir palaikyti daugiau nei 60 darbuotojų vienu metu.

Stovykla, pavadinta povandeninio laivo USS „Whale“, kuris į istoriją pateko pasiekęs Šiaurės ašigalį 1969 m., vardu, palengvina gyvybiškai svarbias treniruotes, būtinas dirbant sudėtingomis Arkties sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()