Istorinė akimirka! Švedijos naikintuvai „palydėjo“ Rusijos lėktuvus (Foto)  ()

Pirmą kartą kaip NATO narės, Švedijos lėktuvas JAS-39 „Gripen“ pakilo į dangų virš Baltijos jūros kartu su vokiečių „Eurofighter“ ir Belgijos F-16, kad perimtų Rusijos orlaivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO oro pajėgų vadovybė atskleidė šį įvykį kovo 11 d., pabrėždama sėkmingą reaktyvinių lėktuvų „Gripen“ integraciją su NATO pajėgomis jiems perimant Rusijos An-29 ir Tu-134. Misijoje kartu dalyvavo Belgijos F-16 ir Vokietijos „Eurofighter“.

Karinis aljansas pranešime pabrėžė, kad toks greitas, koordinuotas NATO lėktuvų iš Belgijos, Vokietijos ir Švedijos atsakas siekiant apsaugoti Baltijos jūros regioną pabrėžia glaudžią Aljanso integraciją ir veiksmingas vadovavimo ir kontrolės struktūras.

Kovo 11-osios rytą sąjungininkų radiolokatoriai aptiko virš Baltijos jūros iš Kaliningrado į žemyninę Rusiją skridusį neatpažintą orlaivį. Vėliau NATO Jungtinių oro operacijų centro (CAOC) dispečeriai koordinavo Švedijos NATO reaktyvinių lėktuvų pakėlimą.

[EU] Žuvų masalo nuplukdymo laivų išpardavimas! Net 4 kartus pigiau, nei konkurentai. Paypal akcija. Ribotas kiekis (Video)
3756 4

Išpardavimas

Galioja iki 2024-03-25

Speciali Paypal akcija

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

Išsamiau

 

Vizualiai patvirtinta, kad rusiškas Tu-134 nukrypsta nuo skrydžio plano. Vėliau tą pačią dieną NATO radaras aptiko kitą rusišką An-26.

Taip pat buvo išsiųsti švedų reaktyviniai lėktuvai JAS-39 „Gripen“, NATO sąjungininkai vizualiai atpažino Rusijos karinį lėktuvą ir lydėjo jį iki misijos pabaigos.

Po šių įprastų vizualinio atpažinimo procedūrų NATO lėktuvai iš Belgijos, Vokietijos ir Švedijos grįžo į savo atitinkamas bazes.

Ši pirmoji Švedijos „Gripen“ orlaivių misija įvyko netrukus po Švedijos įstojimo į NATO, parodant sklandžią Švedijos oro pajėgų ir NATO oro pajėgų integraciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()