„Visi Kremliuje svajoja apie subyrėjimą.“ Košmaras rusams  ()

Pasaulyje nėra nieko, kas taip atgrasytų Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nereikėtų pamiršti, kad NATO taip pat yra aljansas ne tik geriems laikams, bet ir blogam orui. Jis suteikia savo narėms unikalias kolektyvinės gynybos garantijas“, – sako Lenkijos diplomatas, buvęs NATO informacijos biuro Maskvoje direktorius Robertas Pszczelas, kuris priklausė komandai, 1997 m. vedusiai derybas dėl Lenkijos įstojimo į NATO. Šios garantijos paremtos kariniais pajėgumais, prie kurių šiuo metu prisideda 32 valstybės, praneša „Wirtualna Polska“.

Šiaurės Atlanto sutartį sudaro keturiolika straipsnių, tačiau daugiausiai dėmesio sulaukia 5 straipsnis, kuriuo remiantis beveik prieš 75 metus Vašingtone pasirašytame dokumente buvo įkurta NATO. Taip yra todėl, kad tai yra pasauliniu mastu unikali saugumo garantija, kurią gauna organizaciją sudarančios valstybės.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“)
2406

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Šalys susitaria, kad ginkluotas užpuolimas prieš vieną ar kelias iš jų Europoje ar Šiaurės Amerikoje bus laikomas užpuolimu prieš jas visas, todėl susitaria, kad jei toks ginkluotas užpuolimas įvyktų, kiekviena iš jų, naudodamasi individualios ar kolektyvinės savigynos teise pripažintą pagal Jungtinių Tautų Chartijos 51 straipsnį, padės užpultai Šaliai ar Šalims ir nedelsdama, tiek viena, tiek kartu su kitomis Šalimis, imsis veiksmų, kuriuos mano esant reikalingus, įskaitant ginkluotos jėgos panaudojimą, kad atkurtų ir palaikytų Šiaurės Atlanto zonos saugumą, sakoma sutarties tekste.

 

NATO per visą savo istoriją tik kartą aktyvavo 5 straipsnį. Robertas Pszczelas primena, kad taip atsitiko tik po 2001 m. rugsėjo 11 d. teroristinio išpuolio prieš Pasaulio prekybos centrą ir Pentagoną, tačiau, priduria jis, nėra abejonių, kad smūgio prieš bet kurią NATO šalį atveju šis straipsnis irgi suveiktų.

Nuo 1949 m. balandžio 4 d., kai buvo pasirašyta Šiaurės Atlanto sutartis, pasikeitė gana daug – Šiaurės Atlanto aljanso narių skaičius ar bent jau pagrindinės grėsmės NATO valstybėms narėms – nuo galimos SSRS, vėliau Varšuvos pakto šalių agresijos iki Rusijos, kuri šiuo metu įgyvendina imperialistinę Vladimiro Putino galios viziją, grėsmių. Pasikeitė ir gynybos bei kontratakos galimybės.

 

NATO šiandien atrodo stipresnė ir vieningesnė nei bet kada anksčiau, nors Rusija to ir nesitikėjo. „Dabar ji turi 32 nares, o Suomijos ir Švedijos sprendimai tik patvirtina, kad jos, kaip geriausios saugumo garantijos, vaidmuo tebėra stabilus. Pasaulyje nėra kitų panašių organizacijų, kurios šiuo požiūriu savo nariams siūlytų tiek daug“, – sako Robertas Pszczelas. Kartu jis pabrėžia, kad NATO yra kliūtis Rusijai.

Visi Kremliuje svajoja apie Aljanso subyrėjimą arba vidinį skilimą, rašo „Wirtualna Polska“. Tuomet Rusija galėtų įgyvendinti savo imperialistinius planus, jos niekas nesustabdytų, nes nereikia pamiršti, kad Putino valdoma Rusija yra agresorė, kuri prieš nieką nesitraukia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(6)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: