„Der Spiegel“ sužinojo slaptą planą. „Tai gali tik Vokietijos armija“  (1)

„Der Spiegel“ teigimu, ministrė rengia planą, kuris leistų šias raketas perkelti į Kyjivą nepažeidžiant kanclerio „raudonųjų linijų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Der Spiegel“ sužinojo slaptą planą. Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock per užkulisines derybas bando įtikinti Vokietijos vyriausybės vadovą Olafą Scholzą uždegti žalią šviesą sparnuotųjų raketų „Taurus“ tiekimui į Ukrainą.

„Der Spiegel“ teigimu, ministrė rengia planą, kuris leistų šias raketas perkelti į Kyjivą nepažeidžiant kanclerio „raudonųjų linijų“.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos 24W lazerinės graviravimo staklės. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E24 Pro“)
2135 1

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponai

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Vienas iš svarstomų variantų – „Taurus“ perdavimas JK, kuri vėliau siųstų raketas į Ukrainą, tačiau išlaikytų jų dislokavimo ir taikinių kontrolę.

Pažymima, kad viena iš pagrindinių kliūčių yra kontrolės klausimas, „kuris neįmanomas be Bundesvero dalyvavimo“.

Vokietijos kariuomenės analitikai neseniai Bundestago nariams sakė, kad „Taurus“ Ukrainoje gali būti dislokuotas tik padedant vokiečių kariams, nes šis procesas reikalauja kruopštaus planavimo.

Anot jų, tik tokiu atveju minėta raketa gali būti efektyvi, visų pirma, ji galės skristi po priešo radarais, automatiškai apeiti oro gynybos pozicijas ir pataikyti į taikinius mažesniu nei 3 metrų tikslumu. Šiuo metu tokį planavimą gali vykdyti tik Vokietijos oro pajėgos, tačiau Scholzas atmeta galimybę siųsti vokiečių karius į Ukrainą.

 

Taip pat svarstoma galimybė naudoti mažesnės versijos „Taurus“. Sistema gautų ne didelius misijos duomenų paketus, o tik duomenis apie GPS taikinius, tačiau tokiu atveju Ukrainos ginkluotosios pajėgos negalės visapusiškai panaudoti šio ginklo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(11)
(92)

Komentarai (1)