[ŽT] „Pirmas, antras, trečias... Per arti.“ Kas nutiko „Abrams“  ()

M1A1 „Abrams“ tankai Ukrainai yra labai svarbūs. Jie yra modernūs, galingi ir gana gerai apsaugoti. Tačiau Ukrainos gynėjai jau prarado bent tris tokius pagrindinius kovos tankus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Forbes“ išanalizavo, kaip Ukraina prarado tris amerikietiškus tankus „Abrams“.

Pirmąjį ukrainiečių „Abrams“ dronas pamušė vasario mėnesį ar šiek tiek anksčiau. Gaisras amunicijos skyriuje sunaikino tanką.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Technologijos išbandyti ir rekomenduojami el. dviračiai, monstriniai 6000W el. paspirtukai, jump starteriai ir kt. (Video)
4839 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro M-AH21“ - 8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

2) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

3) „POPDEER PD-JA1“ - naujiena, puikios kainos ir kokybės jump starteris

4) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

5) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

6) „ANGWATT T1“ - monstrinis 6000W el. paspirtukas

Išsamiau

Antrasis ir trečiasis „Abrams“ tankai buvo prarasti kovą dėl Rusijos prieštankinių raketų „Kornet“ atakų. Šios raketos turi tandeminę galvutę: pirmoji prasiskverbia pro šarvus, antroji sprogsta tanko viduje.

„Forbes“ pagrindine, bet ne vienintele, grėsme „Abrams“ tankams laiko Rusijos prieštankines raketas. Tačiau didžiausia silpnybė yra ne „Abrams“ tankų šarvai, o šių tankų panaudojimo būdas.

 

Dėl artilerijos sviedinių stygiaus 47-oji mechanizuotoji pėstininkų brigada, vienintelė „Abrams“ naudotoja Ukrainos ginkluotose pajėgose, yra priversta savo tankais veltis į labai artimas kovas. Dėl to šie tankai ir buvo prarasti. Jie tiesiog lenda į mūšio lauką, kurio artilerija nėra paruošusi ir kuriame slypi „Kornet“ raketos. Kitaip tariant, net ir „Abrams“ praradimai yra artilerijos sviedinių trūkumo pasekmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(14)
(-6)

Komentarai ()