Rusija po rinkimų. Kas laukia  ()

Putinas laimės rinkimus milžiniška persvara, nes kitų kandidatų nėra, o ir balsai bus skaičiuojami rusiškai. Bet kas tada? „Politico“ numato penkis galimus scenarijus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Politico“ teigia, kad neapibrėžtumas dėl Rusijos ateities gerokai išaugo Kremliui nusprendus pradėti didelį karą su Ukraina. Analitikai siūlo svarstyti penkis įvykių raidos scenarijus, kurie gali išsipildyti iki Putino kadencijos pabaigos iki 2030 metų.

Pirmasis scenarijus: „Demokratijos sužydėjimas“

Tokių režimų, kaip Putino, stabilumas yra iliuzija. Jis gali staiga žlugti. Tačiau dauguma rusų liks visiškai pasyvūs, todėl tokio scenarijaus tikimybė vertinama 5-10 %.

Antrasis scenarijus: „Rusijos žlugimas“

Tęsiantis karui, Rusijoje stiprės nepasitenkinimas regioniniu ir nacionaliniu lygmeniu. Tačiau kol kas nepriklausomybės judėjimų nematyti, todėl Rusijos subyrėjimo tikimybė tėra 10-15 %.

Trečias scenarijus: „Nacionalistų sukilimas“

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Technologijos išbandyti ir rekomenduojami el. dviračiai, monstriniai 6000W el. paspirtukai, jump starteriai ir kt. (Video)
4839 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro M-AH21“ - 8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

2) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

3) „POPDEER PD-JA1“ - naujiena, puikios kainos ir kokybės jump starteris

4) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

5) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

6) „ANGWATT T1“ - monstrinis 6000W el. paspirtukas

Išsamiau

Karas pakurstė rusų nacionalizmą. Nacionalistų maišto pavyzdys – Jevgenijaus Prigožino „Wagner“ pasirodymas. Prigožino ir „Wagner“ likimas parodė, kad valdžia vis dar vertina tokias grėsmes rimtai. Nacionalistų sukilimo Rusijoje tikimybė yra 15-20%.

Ketvirtasis scenarijus: „Technokratijos atkūrimas“

Augančios problemos, su kuriomis susiduria Rusija, reikalauja radikalių pokyčių, kurie neįmanomi, kol valdžioje yra Vladimiras Putinas. Tai pastūmės dalį valdančiųjų judėti link idėjos pašalinti dabartinį lyderį, priversti jį atsistatydinti. Tai yra, Putinas būtų pašalintas nesulaukęs kadencijos pabaigos. Tačiau kol kas Putinas išlieka žymiai stipresnis už bet kurį galimą jo konkurentą, todėl šio scenarijaus išsipildymo tikimybė yra 20-25%.

Penktasis scenarijus: „Ilgas prezidento Putino gyvenimas“

 

Rusija, nepaisant visų sunkumų, kilusių prasidėjus karui, išlieka gana stabili, o Vakarai jai nekelia neišsprendžiamų problemų. Taigi, dabartinė situacija išsilaikys ilgus metus ir Putinas liks valdžioje tiek, kiek norės. Tokio scenarijaus išsipildymo tikimybę „Politico“ vertina kaip didžiausią – 45–50 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(23)
(-20)

Komentarai ()