Į kovą stoja „Frankenguns“. Nerealūs įvykiai fronte. „Juos keičia 8 į 1“  ()

Artilerijos panaudojimo intensyvumas Ukrainoje pasirodė daug kartų didesnis nei tikėtasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taisyti iš Vakarų šalių gautas artilerijos sistemas Ukrainai tapo ypač sunku, nes JAV prieš kelis mėnesius nustojo tiekti komponentus haubicoms M777, taip pat kitai įrangai, kurią iki šiol tiekė ukrainiečiams.

Nesant tiekimo iš JAV, vietinė atsarginių dalių gamyba vis dar ribota, o mūšio laukas neleidžia vėluoti, Ukrainos technikai priversti gaminti „Frankenguns“, t. y. paimti dalis iš sugadintos artilerijos sistemos, kad suremontuotų kitą.

Problema darosi vis aktualesnė, nes ukrainiečiai yra priversti laikyti 20 skirtingų artilerijos sistemų vienoje iš remonto bazių kaip atsarginių dalių donorus, rašo „Wall Street Journal“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Technologijos išbandyti ir rekomenduojami el. dviračiai, monstriniai 6000W el. paspirtukai, jump starteriai ir kt. (Video)
4869 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro M-AH21“ - 8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

2) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

3) „POPDEER PD-JA1“ - naujiena, puikios kainos ir kokybės jump starteris

4) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

5) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

6) „ANGWATT T1“ - monstrinis 6000W el. paspirtukas

Išsamiau

Pagrindinis veiksnys, prisidedantis prie atsarginių dalių trūkumo, yra tai, kad kai JAV ir kitos Vakarų šalys pradėjo perduoti artileriją Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, buvo mažai arba visai nebuvo stengiamasi planuoti ir prižiūrėti šias sistemas.

Be to, artilerijos panaudojimo intensyvumas Ukrainoje pasirodė daug kartų didesnis nei tikėtasi. Pavyzdžiui, paprastai patrankos vamzdį reikia pakeisti vidutiniškai iššovus 2 500 sviedinių, tačiau Ukrainos gynėjams viena haubica teko iššauti iki 5000 sviedinių ar net daugiau.

 

Šiuo metu Ukrainos kariuomenė naudoja 14 skirtingų tipų vakarietiškų artilerijos sistemų, jau nekalbant apie sovietinio tipo sistemas, ir kiekvienai iš jų reikia atsarginių dalių, kurių nuolat trūksta.

Dabartiniai gamybos pajėgumai Ukrainoje negali patenkinti poreikių, todėl trūksta pagrindinių komponentų.

Ukrainos technikai yra priversti atlikti gana rizikingus „eksperimentus“, kad vienos artilerijos sistemos komponentus pritaikytų naudoti kitose. Tokie „eksperimentai“ ne visada vainikuojami sėkme.

„Wall Street Journal“ žurnalistams apsilankius vienoje iš specializuotų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų remonto bazių, buvo pastebėti technikai, remontuojantys haubicą M777, apgadintą per mūšius Ukrainos rytuose.

 

Norint sutaisyti šią artilerijos sistemą, ji turėjo būti surinkta iš 8 kitų sugadintų M777. Nors apie 20 procentų reikalingų dalių buvo pagaminta vietoje, ukrainiečių meistrų teigimu, gavus reikiamus komponentus restauravimo procesas užtruks dvi savaites.

Anksčiau Ukrainos leidinys „Defense Express“ pranešė, kad panaši situacija buvo stebima Vokietijos tiekiamų artilerijos sistemų „PzH 2000“ atveju – viena savaeigė haubica buvo visiškai paaukota siekiant atkurti kitas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(8)
(65)

Komentarai ()