NATO Ukrainoje. Kas žengs pirmą žingsnį – JAV ar Europos Sąjunga?  (1)

Mažai tikėtina, kad jie dislokuotų karius į Ukrainą, nebent Putinas tiesiogiai puls NATO, sako ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO karių dislokavimas Ukrainoje: kas žengs pirmą žingsnį – JAV ar Europos Sąjunga?

Europos karininkų dalyvavimas padedant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generaliniam štabui yra visiškai įmanomas dėl kultūrinio ir konceptualaus šalių artumo.

Tai pareiškė į atsargą išėjęs JK kariuomenės pulkininkas ir karo ekspertas Glenas Grantas, praneša „Espresso“.

„Kare visada yra galimybė, kad gali nutikti bet kas. Vadinasi, yra galimybė Ukrainos teritorijoje dislokuoti užsienio karius, ypač kai kalbama apie Ukrainos karių karinį mokymą. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms labai reikia paramos rengiant karius šalyje. Kiekvieną kartą, kai jiems tenka kur nors dislokuoti kariuomenę, jie praranda brangų transportavimo ir organizavimo laiką – laiką, kuris dabar yra labai svarbus“, – aiškina Grantas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Su 2 baterijomis įrankiai + termovizoriai + 3in1 multimetrai + šildytuvas ir generatorius su APP ir kt. (Video)
4941 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis

2) „Hcalory HC-A01“ - 5kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas, su APP

3) „UNI-T UTi260B“ - pramoninio lygio termovizorius

4) „MUSTOOL MDS9208“ - 3in1 įrenginys: multimetras, osciloskopas ir signalų generatorius

5) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, be baterijos ir įkroviklio

6) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

Išsamiau

Kartu jis pažymėjo, kad dabar sunku numatyti užsienio reguliariųjų karių įvedimą į Ukrainos teritoriją, nors tokia galimybė yra.

„Europos karininkų, kurie padėtų generaliniam štabui planuoti ir organizuoti, poreikis yra labai didelis. Europos karininkų kultūra ir koncepcija artimesnė ukrainietiškai nei, pavyzdžiui, amerikietiškai, o europiečiams turbūt lengviau suprasti Ukrainos generalinio štabo veiklą. Tačiau ilgalaikėje perspektyvoje sunku numatyti galimybę siųsti karius į Ukrainą. Artimiausiu metu turėsime laukti ir stebėti, ką daro Prancūzija. Lieka neaišku, ar jų veiksmai bus tik kalbos, ar realus įgyvendinimas“, – sakė Grantas.

 

Kalbėdamas apie JAV pagalbą, JK kariuomenės pulkininkas pridūrė, kad Baltuosiuose rūmuose tvyro netikrumas, kaip veiksmingai konfrontuoti su Rusija, neprovokuojant branduolinio atsako.

„Šis susirūpinimas dėl branduolinių ginklų yra svarbus veiksnys, formuojantis JAV požiūrį. Tačiau nemanau, kad JAV nutoltų nuo savo dabartinių veiksmų. Tikėtina, kad jie ir toliau darys tą patį, bandydami gauti papildomo finansavimo ir išteklių. Mažai tikėtina, kad jie dislokuotų karius į Ukrainą, nebent Putinas tiesiogiai puls NATO. Man tai atrodo akivaizdu“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai (1)