Atakuota Padniestrė. Supleškintas sraigtasparnis. Kas dedasi (Foto, Video)  ()

Atskridus dronui viename Tiraspolio karinių dalinių kilo gaisras. Teisėsaugininkai skubiai nuvyko į įvykio vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronas-kamikadzė užpuolė karinį dalinį Padniestrėje, įvykio vietoje įvyko sprogimas ir gaisras. Tai pranešė agentūra „Novosti Pridnestrovija“, remdamasi nepripažintos Padniestrės Moldavijos Respublikos Valstybės saugumo ministerijos spaudos tarnyba.

„Šiandien vieno Tiraspolio karinio dalinio teritorijoje kilo gaisras dėl sprogimo. Preliminariai nustatyta, kad sprogimas įvyko dėl drono-kamikadzės atakos.“

Bepilotis dronas-kamikadzė sunaikino sraigtasparnį Mi-8MT, kuris buvo dislokuotas vietinių pajėgų karinio dalinio teritorijoje, šalia Rusijos taikdarių.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“)
2411

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nukentėjusiųjų nėra, teisėsaugos pareigūnai dirba vietoje, iškelta baudžiamoji byla.

Sprendžiant iš vaizdo įrašo iš įvykio vietos, dronas atsitrenkė į sraigtasparnį, sukeldamas galingą sprogimą.

Ukrainos reakcija

 

Ukrainos vyriausiasis žvalgybos direktoratas (GUR) situaciją viename iš karinių dalinių Tiraspolyje pavadino Rusijos provokacija. Kovos su dezinformacija centras prie Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos taip pat paskelbė apie Rusijos Federacijos provokaciją Padniestrėje.

„Pagrindinė Kremliaus veiksmų logika yra informacinis situacijos kurstymas, nes Rusija neturi sausumos koridoriaus į Padniestrę karinio pobūdžio provokacijoms vykdyti. Būtent informaciniam kurstymui rusai bando provokuoti ir manipuliuoti informacine erdve“, – teigė centras.

Moldovos reakcija

 

Moldovos Reintegracijos biuras pakomentavo pranešimą apie drono sprogimą viename iš karinių dalinių Tiraspolyje.

Biuras teigė nepatvirtinantis įvykio, vadindamas įvykį „bandymu sukelti baimę ir paniką regione“.

Biuras taip pat pažymėjo, kad jie susisiekė su kitomis struktūromis ir ištyrė nuotraukas bei vaizdo įrašus iš įvykio vietos Tiraspolyje.

„Išstudijavę filmuotą medžiagą ir apsikeitę informacija, pranešame, kad šiuo incidentu bandoma sukelti baimę ir paniką regione. Filmuotoje medžiagoje matoma karinė technika neveikia jau keletą metų.“

„Moldovos valdžia, kuri palaiko ryšius su Ukrainos puse, nepatvirtina jokio išpuolio prieš Padniestrės regioną“, – padarė išvadą biuras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(12)
(22)

Komentarai ()